0
Ostali sportovi

TEKVONDOISTI NASTAVLJAJU NIZ: Prva medalja, prvo zlato za Srbiju na EP

Objavljeno: 10.09.16 u 19:05

Na Evropskom kadetskom prvenstvu u Rumuniji, Serđa Stević (-51kg) osvojila je zlatnu medalju!

Srbija je uhvatila najbolji zalet osvojivši zlatnu medalju. Serđa je na startu pobedila Hrvaticu Dinković 8:1, zatim Finkinju Lahti 20:2, Britanku Asef 12:3, u polufinalu je slavila 7:1 protiv Italijanke, dok je u finalu savladala Špankinju Asensio 10:2.

– Ovo je veliki uspeh za srpski tekvondo, prvo zlato za srbiju u kadetskoj konkurenciji! Serđa je imala pet borbi, a pored finala možda najteža borba je bila sa Britankom u četvrtfinalu. Ali, spremili smo taktiku koju je ona sprovela u delo na tatamiju i rezultat nije izostao. Dva puta je gubila od Špankinje, koju je sada pobedila. To je uspeh i za nju, dokaz da raste i uči iz grešaka. Nema sumnje da ćemo od nje moći da očekujemo velike rezultate, istakao je Stevan Rašić, trener koji ju je prationa EP.

Serđa je proteklih godinu dana imala sjajne rezultate,  i na svim međunarodnim turnirima, G1 i G2 kategorije, osvajala medalje, prevashodno zlatne. Pripreme za EP odradila je u Vrnjačkoj banji sa svojim klubom TKD Galeb, a završnicu odradila u klubu u Beogradu.

– Srećna sam i zadovoljna, moj najveći rezultat do sada. Imala sam pet borbi, zajedno sa mojim trenerom Stevanom, koji je bio sa mnom na ovom turniru, spremili smo taktiku za svaki meč i drago mi je što se sa evropskim zlatom opraštam od kadeta, rekla je Serđa, koja u januru prelazi u juniore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter