0
Ostali sportovi

ZBOG LAŽNE PRIJAVE: Lokti dobio suspenziju od 10 meseci

Objavljeno: 08.09.16 u 13:30

Američki plivač Rajan Lokti suspendovan je na 10 meseci zbog lažne prijave o pljački tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pa bi mogao da propusti Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

Kako je danas preneo Skaj Sports, tridesetdvogodišnji Lokti će pauzirati do sredine 2017. godine i mogao bi da propusti Svetsko prvenstvo koje će se od 14. do 30. jula održati u Budimpešti.

Osvajač 12 olimpijskih medalja je tokom Igara u Riju rekao da je opljačkan zajedno sa kolegama iz reprezentacije Džekom Kongerom, Gunarom Bencom i Džimijem Fejgenom. On je rekao da su na povratku u olimpijsko selo 15. avgusta opljačkani u taksiju pod pretnjom oružja, a da je jedan od pljačkaša imao policijsku značku.

Plivači tada nisu prijavili incident policiji koja je pokrenula istragu tek kada je iz medija saznala šta se dogodilo.

Brazilska policija saopštila je 18. avgusta da je Lokti lagao o pljački, a sam sportista je po povratku u SAD u više navrata menjao priču o tome šta se desilo.

Brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbeđenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.

Kako je tada navedeno, američki plivači su bili pod uticajem alkohola i demolirali su toalet na benzinskoj pumpi. Oni su posle ispitivanja platili štetu i otišli.

Lokti je odmah posle incidenta otputovao iz Brazila, a ostala trojica plivača su pre povratka u SAD dali izjavu u tužilaštvu.

Lokti je izgubio nekoliko sponzorskih ugovora, a brazilska policija ga je optužila za podnošenje lažne prijave o pljački.

On se izvinio za, kako je rekao „preuveličanu priču“ o incidentu u Riju i preuzeo odgovornost.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter