0
Ostali sportovi

PRED POČETAK PREMIJERNE SEZONE: HK Beograd veruje u plej-of, iako bi to bilo ravno čudu

Objavljeno: 08.09.16 u 15:51

Krister Drebreg, iskusni švedski stručnjak, prilično je uzbuđen pred početak MOL lige, navodeći da se nikada u svojoj karijeri nije osećao kao sada, zbog veličine projekta koji HK Beograd predstavlja.

– Ljudi bi trebalo da dođu u petak da gledaju HK Beograd. pre svega jer Srbija nikada nije iskusila profesionalni hokej poput ovog. Jaki igrači, jaka liga, jak hokej. Spektakl je neizostavan u ovoj kombinaciji. Mi kao nov tim, šaljemo beli dim ne samo Beograđanima, već i celom svetu da vraćamo hokej na sportsku scenu – počinje svoju priču Dreberg.

On je dodao i kako bi igračima velika poseta bila neverovatan podsticaj da pruže što bolje partije u MOL ligi, kao i dokaz da Beograđani zaista žele da imaju predstavnika u profesionalnoj ligi.

– Potreban nam je šesti igrač, a to bi bila publika. Zaista bi mi bilo drago da dođu u što većem broju i da zajedno osvajamo poene. Već sam rekao, ovo je jedan veliki projekat i voleo bih da u njemu učestvujemo svi zajedno.

Šveđanin je istakao i kako je teško predviđati šta se očekuje od HK Beograda ove godine, jer su u pitanju jaki timovi, ali ono čemu se svakako publika može nadati je uzbudljivim mečevima u kojim će 20 momaka dati i poslednji atom snage za pobedu.

– Dugo godina radim ovaj posao, ali sada iz srca i iskreno mogu da kažem da se nikada nisam osećao ovako.  Toliko želim da ovaj tim uspe, da prosto nemam reči kojima to mogu da opišem.

Utakmica HK Beograda u petak će biti humanitarnog karaktera za decu iz Centra za zaštitu dece i odojčadi iz Zvečanske, što je Drebergu i te kako drago.

unnamed

– To je nešto izuzetno veliko i iskreno sam dirnut tim projektom. Drago mi je što imamo šansu da pomognemo toj deci, a moji igrači će i tokom celog meseca odvojiti veliki deo vremena da se druže sa njima, uprkos treninzima, a i tokom sezone će se odvojiti vreme i za druge projekte -.

Ono što bi svakako bio veliki uspeh za HK Beograd je ulazak u plejof MOL lige u svojoj prvoj sezoni.

– To bi bilo ravno čudu. Kada bi Beograd, potpuno nov klub, sa novim igračima i jakom konkurencijom uspeo da uđe u plejof u svojoj prvoj sezoni ikada, to bi bilo prosto neverovatno. A najlepša stvar je što ja verujem da je to moguće! – zaključio je švedski stručnjak.

HK Beograd svoj prvi meč igra u petak od 17:30 časova protiv rumunske Čiksrede u ledenoj hali Aleksandar Nikolić. Meč će biti humanitarnog karaktera i svako ko donese plišanu igraču, besplatno će moći da gleda meč. Igračke se bacaju na led nakon prvog gola HK Beograd, a potom se doniraju deci iz Zvečanske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter