0
Ostali sportovi

PRAVO U METU: Ključa u srpskom streljaštvu! Marković podsetio Maksimovića na London 2012. godine

Objavljeno: 07.09.16 u 20:55

Nije to ni sportski, ni ljudski, a ni etično, Gorane Maksimoviću, poruka je prozvanog streljačkog trenera Bobana Markovića.

Sport moramo da sacuvamo od neetičnosti, sujete , bolesnih ambicija , egoizma i ostalih izama.. Treba da iznedrimo sportiste kvalitetne, samostalne koji će na kraju prevazići učitelje.

Ovo je osnovni razlog koji mi ne dozvoljava da pismo Gorana Maksimovića prođe kao million senzacionalističkih tema žute štampe koja zasigurno ima svoje čitaoce.

Problematika koju navodi Goran Maksimović datira ne od skora, ne od Rija 2016 , već od Londona 2012.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Goran Maksimović, v.d. selektor, vodi suprugu Miribanu kao trenera za pušku. Trenere, Andree Arsović i najmlađe reprezentativke, i tada i sad, Bobane Veličković ne stavlja u tim, već se obojica  snalazimo uz pomoć sponzora, te idemo za našim sportistima. Da ne pominjem da je London daleko veći grad i komplikovaniji u mnogome za putovanja i snalaženje. Na stranu izmi… koje su indukovali prethodnik v.d. Gorana Maksimovića i supruga i  trener Miribana Maksimović koji su na krajnje neetičan i kolegijalno nemoralan način uzimali nagrade spomenutih trenera.

Sada kada je na svim Svetskim kupovima pomenuti gospodin Maksimović bio o trošku OKS i SSS, a trener Bobane Veličković ponovo bio koloteralna šteta i nije putovao na sva takmičenja , gospodinu Maksimoviću, smeta odluka organa, bezobzirno  po običaju nevodeći racuna o ostalim sportistima i kolegama.

U Riju je nastupilo 9 takmicara i takmičarki, 5 u puškarskoj disciplini , 4 u pištoljskoj, treneri su bili Dragan Donević za puškarske discipline i za pištoljske Boban Marković, ujedno i trener Veličkovićeve. Bobana je po mom ubeđenju a i drugih relevantnih pokazatelja bila među favoritima za finale i medalju što je ostvarila ulaskom u finale i osvojenim 7. mestom. Da li njen trener nije trebalo da ide kao po ko zna koji put u vreme pomenutog para koji sa svojim istomišljenicima nanose teske podele u našem matičnom savezu. Zašto su drugi sportisti manje važni, zar princip jednakih pravila ne važi za sve u sportu, ako se to skrnavi dali je takvima mesto u sportu.

I jedino što vidim u optužbi zbog mog prisustva na OI u Riju da Goran Maksimović evidentno ima problem što celokupnu problematiku srpskog streljaštva gleda kroz prizmu ličnog interesa i promocije a interesuje ga samo ono što se tiče njegovih najbližih.

Ta sujeta,neprincipijalnost i nadasve sportska neetičnost zaslužuje moju reakciju i odgovor.

                                                                                                                        Boban Marković, trener

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter