0
Auto Moto

VN ITALIJE: Hamilton najbrži na drugom treningu u Monci

Objavljeno: 03.09.16 u 12:31

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem drugom treningu uoči predstojeće trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

Aktuelni svetski prvak ostvario je vreme od 1:22,801 i bio je za 0,193 sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga, koji je bio najbrži na prvom treningu.

Treće i četvrto mesto zazuzeli su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti njegov klupski kolega Danijel Rikardo.

Hamilton će pokušati da ostvari svoju četvrtu pobedu u Monci, čime bi se na drugom mestu izjednačio sa Nelsonom Pikeom. Prvi je Mihael Šumaher sa pet pobeda na slavnoj stazi.

Takodje, Hamilton bi mogao da se izjednači sa Huanom Manuelom Fandjom sa tri uzastopne pobede u Monci. Fandju je to uspelo 1953, 1954 i 1955. godine.

Prošle godine Hamilton je bio prvi na svim treninzima u Monci, osvojio je pol-poziciju i vodio od početka do kraja trke. On će u nedelju od 14 časova „juriti“ 50. pobedu u karijeri.

Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa devet bodova više od Rozberga, koji je pobedio u prošlonedeljnoj trci u Belgiji. Rozberg još nema pobedu u Monci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter