1
Ostali sportovi

NA ISTOKU NIŠTA NOVO: Metalurg opet savladao CSKA (FOTO)

Objavljeno: 22.08.16 u 19:30

U prvom kolu, na premijernoj utakmici devete sezone Kontinentalne hokej lige štapove su ukrstili hokejaši Metalurga iz Magnitogorska, odnosno CSKA iz Mosvke. Ovo je ujedno i repriza finala Gagarin Kupa iz predhodne sezone u kojem je Metalurg slavio.

Hokejaši iz Magnitogorska opet su nadigrali Moskovljane i u „Metalurg Areni“ upisali pobedu na startu sezone – 3:2 (2:1, 1:1, 0:0).

U prvoj trećini videli smo odličan hokej sa puno golova. Hokejaši na obe strane su odlično klizali. Poveli su moskovljani u trećem minutu. Iz prve prave prilike Dmitri Kugrišev smestio je loptu u mrežu, na asistenciju Holoveja i Kiseleviča. Na izjednačenje se čekalo 12 minuta kada je posle kontre i asistencije Timkina, Osala postigao izjednačujući pogodak. A onda opet šok za „Crvenu Armiju“ tri minuta pre kraja prvog perioda! Kapiten Lisica i najbolji igrač, Sergej Mozjakin, neverovatno preciznim i oštrim udarcem poslao je pak iza leđa Šveđanina Fasta. Asistencije su se pripisale Liju i Bereglazovu.

Zagrepčani izvisili za KHL

Domaćini su nastavili tamo gde su stali. Posle svega četiri minuta igre u drugom periodu, posle sjajnog kombinovanja bekova iz druge izmene, Tereščenko postiže pogodak na asistenciju Bereglazova. Lopta je na putu do mreže zakačila jednog igrača gostiju te je dodatno prevarila švedskog golmana. Posle tog pogotka strateg moskovljana, Dmitri Kvartalnov, izmenio je golmane, te je umesto Fasta ušao mladi Sorokin. Činilo se da Metalurg drži sve stvari u svojim rukama, ali tako nije mislio i strelac prvog pogotka, Kugrišev. U 11 minutu, posle asistencije Alekseva, Dmitri kroz „šumu“ igrača postiže svoj drugi gol na utakmici i vraća CSKA u meč.

Vladivostok zvanično u KHL

U poslednjoj trećini nije viđen ni jedan pogodak. Izabranici Ilje Vorobjova kontrolisali su meč i priveli ga uspešno kraju. Najzanimljiviji detalji su se događali u poslednjem minutu kad je pri praznoj mreži protivnika Li isključen, pa je poslednjih 15 sekundi CSKA napadao sa dva igrača više, ali bezuspešno.

Medvaščak ipak u KHL

Za tri dana ove dve ekipe će ponovo na teren, Metalurg gostuje u Čerepovecu, dok će CSKA ugostiti Traktor.

Ilja napustio Devilse i prešao u SKA

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter