0
Auto Moto

FOTO: HotSport

HOTSPORT REPORTAŽA: Zavirite u dom Alfreda Enca Ferarija, tvorca čudesnih ‘igračaka’ na četiri točka (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.16 u 10:15

HotSport je tokom nedelje imao priliku da boravi u Italiji gde je Crvena zvezda u Ređo Emiliji gostovala Sasuolu u okviru plej-ofa za Ligu Evrope, a naš izveštač je iskoristio slobodno vreme da poseti Modenu, grad umetnosti i jednog od najskupljih automobila na svetu.

Modena je grad smešten u severnoj Italiji u regiji Emilija Romanja. Broji oko 180 hiljada stanovnika, a grad je poznat po Katedrali koja je uvrštena na listu UNESKO, kao i po univerzitetu otvorenom još davne 1683. godine. Ipak, ono po čemu je ovaj grad danas najpoznatiji jeste prva fabrika automobila „ferari“.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

Prva fabrika otvorena je još davne 1929. godine upravo u Modeni gde je Alfredo Enco Ferari u svojoj kući napravio prvu fabriku. Od tada pa do danas „Ferari“ je jedna od najuspešnijih automobilskih firmi, ali sportskih timova, pošto je „crni konjić“ do sada osvojio 16 titula prvaka sveta u Formuli jedan i za čijim volanom su sedele legende poput Huana Manuela Fanđa, Alana Prosta, Fernanda Alonsa, Džona Surtista, Mihalea Šumahera, Nikija Laude, Žaka Vilneva i danas Sebastijana Fetela. Tokom Drugog svetskog rata fabrika je premeštena u Marinelo, a nekadašnja fabrika i kuća Alfreda Enca Ferarija je pretvorena u veoma posećen muzej koji dnevno poseti više hiljada ljudi.

FOTO: HotSport
FOTO: HotSport
FOTO: HotSport
FOTO: HotSport

Cena ulaska u muzej je 15 evra. Obilazak podrazumeva razgledanje automobila, od onih najstarijih do onih najnovijih i najskupljih. Tu su i svi prototipi bolida Formule jedan. Takođe, mogu se pogledati filmovi vezani za „Ferari“, ali se i oprobati u vožnji simulacije bolida F1 koja košta 25 evra. Da ne bismo trošili suviše reči, pogledajte fotogaleriju iz muzeja „Ferari“, jer ipak slika govori hiljadu reči…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter