0
Odbojka

FOTO: www.fivb.org

ZORAN TERZIĆ: Nećemo još o kruni, ova generacija može mnogo!

Objavljeno: 18.08.16 u 23:01

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbijem Zoran Terzić rekao je da njegova ekipa ne razmišlja još o kruni rada posle plasmana u finale Olimpijskih igara.

– Nećemo da razmišljamo još o kruni. Ova generacija može još mnogo toga da pokaže i da pruži. Ono što su danas uradili, i ne samo danas nego na celim Olimpijskim igrama, jeste nešto fenomenalno i što, koliko god da su ljudi oko nas očekivali, predstavlja ipak nešto na šta nismo navikli. Finale Olimpijskih igara je san i ispunjava se – rekao je Terzić novinarima.

Srbija je pobedila SAD sa 3:2, iako je izgubila prvi set i gubila u petom setu.

– Nadam se da ćemo biti sposobni i za nekih sat-dva mirni, staloženi i spremni za ono što nas čeka prekosutra i da pokušamo da pokažemo svoju najbolju igru i da zadovoljni završimo Olimpijske igre. Prvi ili drugi, nije bitno koliko da budemo zadovoljni i da devojke budu srećne. Da tim ostane tim, to je najvažnije, jer ovaj tim će donositi mnogo radosti. Ovo je jedina medalja koja je nedostajala odbojkašicama. Sad imaju i nju i važno je da krenu u ponavljanje – rekao je Terzić.

Srbija će u finalu igrati protiv Kine ili Holandije, sa kojima se sastajala u grupi.

– Takmičenje u grupi nije imalo preterane veze, iako se videlo mnogo toga. Prvo, sve četiri ekipe u polufinalu su iz naše grupe. Drugo, Kina je u grupi igrala slabo, bili su viđeni za ispadanje, a sad su glavni favoriti za zlato, posle jedne utakmice i pobede nad Brazilom (koji je branio zlato). Nadam se da ćemo biti iznad Kine i Holandije, da ćemo biti fizički spremni – rekao je Terzić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter