1
Ostali sportovi

SRBIJA JE I OD AMERIKE VEĆA: Hrabre odbojkašice u finalu Olimpijskih igara!

Objavljeno: 18.08.16 u 20:02

Fantastične odbojkašice Srbije uspele su ponovo da obraduju naciju i pobedom nad SAD od 3:2 se plasiraju u finale Olimpijskih igara.

Niz je nastavljen, medalje se samo ređaju! U Srbiju stiže novo odličje, a doneće ga odbojkašice!

U polufinalu Olimpijskih igara: Srbija – SAD 3:2 (20:25, 25:17, 25:20, 15:25, 15:13).

Prvi set današnjeg polufinala nije bio baš najbolji po naše devojke, a iako su do samog finiša držale rezultatski priključak, poklekle su pa su Amerikanke povele sa 1:0.

Međutim, od tog momenta kreće fantastična igra izabranica Zorana Terzića i furiozno izjednačenje sa 25:17. Dobar ritam prenet je i u treći set u kom su mnogo bolje radili naš servis, a i blok, greške su svedene na minimum, pa je sve bilo mnogo lakše.

Ipak, ni Amerikanke se nisu predavale, već su svoju klasu potvrdile u četvrtom setu koji su dobile više nego ubedljivo sa 25:15.

Tada su se i razigrale, pa su psihološka prednost i momentum na terenu bio na njihovoj strani. To je rezultovalo sigurnijom igrom SAD u petom, odlučujućem setu, kada im je gotovo sve polazilo za rukom.

Povele su sa 9:6, ni napad Srbije nije funkcionisao kako treba, ali je dva puta srpski blok donosio poene. Ipak, kako su poeni odmicali, Amerikanke su bile sve bliže pobedi, ali je onda pri rezultatu 12:10 na servis došla Milena Rašić.

Srpkinje su vezale tri poena uz as poena Milene Rašić, usledila je i greška za 13:13, ali su Amerikanke uzvratile, a onda je Tijana Bošković stupila na scenu i donela Srbiji veliko finale!

U njemu će igrati protiv Kine ili Holandije, ali je to sada manje bitno. Hvala vam, devojke!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter