0
The Best Of

VREMEPLOV: Čuvene Olimpijske igre i još čuvenijih šest ponovljenih penala protiv naše reprezentacije (VIDEO)

Objavljeno: 12.08.16 u 00:16

U duhu Olimpijskih igara prisećamo se verovatno najveće sprdnje u istoriji fudbala čiji je deo bila naša selekcija.

Bile su to Olimpijske igre u Atini 2004. godine kada se ceo svet okupio u postojbini ovog planetarnog takmičenja i jedne od retkih kada je naša fudbalska selekcija učestvovala na fudbalskom turniru.

Srbija i Crna Gora, tada u zajedničkoj državi, sastala se u grupnoj fazi sa Argentinom (izgubili 6:0), Australijom (poraz od 5:1) i Tunisom i baš taj treći meč ostaće večno upamćen u analima, ne samo našeg, već i svetskog fudbala.

VREMEPLOV: Jugoslavija-Hrvatska, mrkli mrak na Marakani i potez koji je rasplakao Ćira Blaževića (VIDEO)

Pri rezultatu 1:1 glavni arbitar Čarls Ariotima sa Tahitija je dosudio jedanaesterac za Tunis. Odgovornost je preuzeo Mohamed Džedidi i namestio loptu na 11 metara, oči u oči sa našim golmanom Nikolom Milojevićem. Njih dvojica nisu ni slutili da će postati deo smehotresnog događaja u režiji sudije sa Tahitija.

Naime, Tunižanin je poslao Milojevića u suprotan ugao, postigao naizgled običan gol iz penala, ali je Ariotima taj udarac poništio i odlučio da ga ponovi.

Isto kao i drugi, treći, četvrti i peti, da bi tek iz šestog udarca Džedidi postigao četvrti gol, što je ‘pedantnom’ Ariotimi konačno bilo po propisima, te je pokazao na centar.

VREMEPLOV: Kako je Dejan Stanković popravio ‘juga’ (VIDEO)

Tri puta su Tunižani ulazili ranije u šesnaesterac, da bi dva puta navodno to učinili srpskocrnogorski reprezentativci. Meč je na kraju završen rezultatom 3:2 za Tunis, a golove za Srbiju i Crnu Goru postigli su Miloš Krasić i Simon Vukčević.

Šou sa Olimpijskih igara u Atini nikada se neće, i ne treba, zaboraviti.

(Izvor: youtube / micheal mohsen)

(Izvor: youtube / Footy TwentyfourSeven)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter