0
Odbojka

TERZIĆ PREZADOVOLJAN: Kada ovako igramo, možemo da pobedimo bilo koga na svetu!

Objavljeno: 12.08.16 u 19:32

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je prezadovoljan odnosom odbojkašica u današnjoj pobedi nad Kinom i da je njegova ekipa pokazala da može da pobedi svakoga kada igra najbolje što može.

– Kada igramo najbolje što možemo, zaista možemo da pobedimo svakoga. Nadam se kontinuitetu, da nastavimo da igramo na ovaj način. Devojke su maksimalno spremne za Olimpijske igre, to su pokazale i nadam se da će tako biti i dalje – rekao je Terzić novinarima u Rio de Žaneiru.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je pobedila Kinu u tri seta i kolo pre kraja grupne faze obezbedila plasman u četvrtfinale. Terzić je više puta istakao da je prezadovoljan odnosom ekipe.

– Nije sporno, možemo da izgubimo od bolje ekipe, ali da igramo kao protiv Kine, sa ogromnim motivom i željom i pre svega opušteno da nema straha od protivnika i straha od sopstvenih grešaka. Kada igramo tako onda je vrlo teško igrati protiv nas jer imamo dobru ekipu – kazao je Terzić.

Selektor je naveo da ga posebno raduje treći set, u kome je Kina preokrenula, ali je njegova ekipa „ostala mirna“ i prelomila u svoju korist.

– Imamo običaj, ne samo za odbojku već i za druge sportove, da kada pobedjujemo komentarišemo kako dobro igramo, a kada počnemo da gubimo onda igramo slabo. To nije uvek slučaj. Igrali smo protiv vicešampiona sveta i pobednika Svetskog kupa. Ekipa Kine je rezultatski ispred nas, fantastična je i pred Olimpijske igre je bila jedan od glavnih pretendenata za medalju – rekao je Terzić.

Srbija će u poslednjem kolu u grupi igrati protiv aktuelnog vicešampiona Evrope Holandije.

– Videćemo kakva je situacija vezano za tabelu i šta je to što nam treba u toj utakmici. Holandija ima veoma dobre igrače iz najjačih evropskih klubova. To je veoma dobra ekipa koja igra dobro. Imamo svoje adute, oni svoje i videćemo ko će ih bolje iskoristiti – kazao je Terzić.

Utakmica izmedju odbojkašica Srbije i Holandije igraće se u nedelju od 14.30 po srednjoevropskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter