1
Ostali sportovi

DVOSTRUKI ARŠINI: Džudistkinja s Kosova odbila doping kontrolu i nikom ništa!

Objavljeno: 09.08.16 u 09:46

Osvajačica zlatne medalje u džudou u kategoriji do 52 kilograma Maljinda Keljmendi odbila je da da uzorak antidoping agenciji Francuske, neposredno pred Igre u Riju.

Rojters navodi da je ona tada bila na pripremama u toj zemlji da joj je predstavnik francuske antidoping agencije tražio uzorak, ali da su ona i njen trener to odbili.

ALEKSANDAR KUKOLJ ZA HOTSPORT: Želim da medaljom vratim staru slavu svom sportu (FOTO; VIDEO)

– Naš tim je bio na pripremama u Francuskoj kada se pojavila jedna osoba i zatražila da uradi doping kontrolu. Ali, ta osoba nije imala nikakvo odobrenje Svetske antidoping agencije, niti bilo koga drugog. I, to je kraj priče, rekao je za „Gardijan“ Agron Kuka, predsednik Saveza za koji nastupa Majlinda Keljmendi.

Međunarodna džudo federacija je potvrdila da je Keljmendi bila testirana jednom pre Igara, kao i da je odbila zahtev francuske antidoping agencije i da će, ako se sumnje da je bila dopingovana potvrde, suspenzija važiti samo na teritoriji te zemlje.

Podsetimo na slučaj Viktora Troickog, koji nije mogao da igra tenis godinu dana, čak ni da bude u hali u kojoj je igrala Dejvis kup reprezentacija Srbije.

VIKTOR TROICKI: Ne priznajemo Kosovo, to je izmišljena država

Zaključak donesite sami

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter