0
Ostali sportovi

GOLF: Jovanović u neizvesnoj završnici uspešniji od Đorđevića

Objavljeno: 03.08.16 u 09:46

Reprezentativac Srbije Luka Jovanović (Golf klub Beograd) odigrao je veoma dobre tri runde na trećem turniru Srpskog amaterskog tura u kategoriji igrača do 16 godina, koji je prethodnog vikenda igran na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji.

On je imao ukupno najbolji rezultat od 220 udaraca. Prvog dana ostvario je 75, drugog 77, a trećeg je bio najbolji sa 68, što mu je i donelo trijumf. On je u poslednju rundu ušao sa četiri udarca zaostatka za Andrijom Đorđevićem (Golf klub Beograd), a na kraju je slavio za jedan poen. Đorđević je imao konstantnu igru sa 74, 74 i 73, što mu na kraju ipak nije bilo dovoljno za pobedu.

U kategoriji do 21 godine slavio je Puniša Plazina (Golf klub Centar) sa 223 ispred Sergeja Stojiljkovića (Golf klub Sava) koji je imao 227. Momir Vicković i Nevena Terzić bili su prvoplasirani u kategorijama do 12 godina.

U seniorskoj kategoriji najbolji rezultat ostvario je Radomir Beloševac sa 240 (80, 79, 81). Drugoplasirani je bio Milan Velisavljević sa 250 (84, 79, 87), dok je treće mesto pripalo Saši Abadiću sa 252 (78, 84, 90).

Naredno kolo Srpskog amaterskog tura igraće se krajem avgusta na Adi Ciganliji, dok je poslednje peto na Žablju u septembru. Organizatori su se potrudili da se svih pet pojedinačnih rundi Srpskog tura nađu u kalendaru za Svetsku amatersku golf rang listu, što znači da će se od naredne sezone golferi boriti i za WAGR bodove.

Golf sezona na Adi Ciganliji traje, pošto će tokom čitavog avgusta sredom i petkom da se igraju lige Golf kluba Beograd i Golf kluba Sava.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter