0
Ostali sportovi

Damir Mikec

MIKEC: Prepisujem recept sa Svetskog kupa

Objavljeno: 02.08.16 u 15:30

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec rekao je da se nada da će na Olimpijskim igrama u Riju prepisati recept sa Svetskog kupa u istom gradu kada je u aprilu osvojio srebrnu medalju.

Mikec, koji će treći put biti učesnik Olimpijskih igara, već u subotu izlazi na vatrenu liniju u nadmetanju vazdušnim pištoljem.

– Srebro sa Svetskog kupa u Riju mi je veliki vetar u leđa, uliva mi samopouzdanje, s obzirom na to da sam već uspeo na istom mestu da se domognem medalje. Na novo takmičenje na olimpijskom strelištu, ipak, gledam sa oprezom. Svako takmičenje je priča za sebe, posebno kada je reč o Olimpijskim igrama, rekao je Mikec.

Srpski strelac ističe da Igre čeka u potpunosti spreman i da bi bio zadovoljan plasmanom u finale.

– Finale bi bilo izvanredan uspeh i velika nagrada za trud. A onda u finalu po novim pravilima sve je moguće. Za sve sam se spremao, cilj mi je da u Riju ispliva na površinu sav trud koji sam uložio poslednjih godina, naveo je Mikec, čiji je najbolji plasman na OI sedmo mesto u Pekingu 2008. godine.

Mikec sa velikim dozom samopouzdanja čeka Igre, pošto je, pored srebra na Svetskom kupu, prošle godine na prvim Evropskim igrama u Bakuu osvojio zlato vazdušnim i MK pištoljem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter