0
Ostali sportovi

ANDREA ARSOVIĆ: Hladne glave u Rio

Objavljeno: 28.07.16 u 21:35

Andrea Arsović na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ide kao aktuelni evropski prvak i lider na svetskoj rang listi vazdušnom puškom.

Rezultati je stavljaju u krug kandidata za visok plasman na streljačkom turniru u Riju, ali takmičarka Partizana ne priča o očekivanjima.

– Ne prognoziram ništa, ne bavim se kalkulacijama, ono što mi je sada najbitnije je da vrlo zadovoljna odlazim u Rio de Žaneiro – kaže Arsovićeva.– Pre svega, zadovoljna sam što imam priliku da drugi put svoju zemlju predstavljam na Olimpijskim igrama.

Drugi razlog za zadovoljstvo je forma. Na Olimpijske igre ide hladne glave i bez euforije.

– Sa trenerom Draganom Donevićem sam u potpunosti ispunila planove priprema. Smirena sam. Strpljivo čekam početak Olimpijskih igara. Spremna sam za izazove, a šta ću u Riju uraditi zavisi i od rivala. Najvažnije mi je da dam sve od sebe.

Arsovićeva bolje rezultate postiže vazdušnom puškom, kojom je osvojila dve titule prvaka Evrope, zlato na Evropskim igrama u Bakuu. Ove godine u paklenoj konkurenciji je pobedila na Svetskom kupu u Minhenu, a na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Bakuu bila je nadomak finala, lider je na svetskoj rang listi… Osvajanjem petog mesta vazdušnom puškom na Svetskom prvenstvu u Granadi 2014, postala prvi srpski sportista koji je izborio kvotu za OI u Rio de Žaneiru. 

Da li je takmičenje malokalibarskom puškom iz trostava u drugom planu?

– Nikako, ne delim discipline, volim da pucam i vazdušnom i malokalibarskom puškom, kojom sam pre tri godine osvojila svoje prvo zlato u Svetskom kupu.

index 1

Međutim, na poslednjim takmičenjima, kako na Prvenstvu Srbije, tako i na mitingu Velika nagrada Novog Sada Arsovićeva iz trostava nije postizala vrhunske rezultate.

– Poslednja takmičenja nisu pravi pokazatelj forme. U prvom delu priprema u Novom Sadu akcenat je bio na popravljanju nekih detalja u gađanju vazdušnom puškom, hteli smo da iskoristimo strelište u Novom Sadu, koje nam pruža bolje uslove od onih koje imamo u Beogradu.

Uslovi su bolna tačka srpskog streljaštva. U potrazi za boljim uslovima rada naši reprezentativci često putuju u inostranstvo. U toku su završne pripreme u Kreju, kraj Pariza, odakle srpski strelci olimpijci 31. jula kreću za Rio.

– Na pripreme uvek moram da idem u drugi grad – u Novi Sad, Kragujevac ili van zemlje Putovanja nas istroše, ali sve je lakše kada znaš da sve radiš zarad jasnog i velikog cilja – poručila je Andrea Arsović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter