0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PREDSEDNIK OKR: Ruski sport postaće ‘čistiji’

Objavljeno: 24.07.16 u 18:10

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije (OKR) Aleksandar Žukov je povodom učešća ruskih sportista na Olimpijskim igrama 2016. izjavio da je uveren da će u Rusiji nastupiti pozitivne promene i da će ruski sport postati, kako je rekao, ‘čistiji’.

Izvršni odbor MOK-a doneo je ranije danas odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.

Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da se takmiče u Riju.

– Da bi se ustanovila istina, Rusija i OKR su spremni da sarađuju sa svim međunarodnim organizacijama, komisijama Svetske antidoping agencije (WADA i MOK-a u svim pravcima. Želim da naglasim da se Olimpijski komitet Rusije nikada direktno nije bavio sprovođenjem antidoping politike u zemlji – izjavio je Žukov, prenosi Sputnjik.

– Još jednom naglašavam da je Rusija u potpunosti posvećena borbi protiv dopinga sa stanovišta ‘nulte tolerancije’. To je osnovni princip OKR u ovom pitanju. U Rusiji se stalno pojačavaju kaznene mere za one koji koriste doping i one koji se bave ‘rasturanjem’ zabranjenih lekova. To radimo jer smo potpuno posvećeni zaštiti ‘čistih’ sportista – istakao je Žukov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter