Svetska rvačka federacija UWW podelila je pred Olipmijske u Riju specijalne pozivnice za četvri rvača, koji nisu kroz kvalifikacije izborili mesto na Igrama.

Povezane vesti

Jedan od njih je sjajni hrvatski rvač Božo Starčević. Naime, da baš od bude putnik u Brazil postarao se lično predsednik UWW Nenad Lalović.

– Po planu je bilo da se državi domaćinu Igara, dakle Brazilu, osiguraju četiri pozivnice u obe konkurencije. Brazilske rvačice su uspele da izbore olimpijske norme uobičajenim putem i nisu im bile potrebne dodatne pozivnice. One su i tada opet mogle biti dodeljene Brazilu, pa da domaćin ima i više predstavnika, ali je tada uskočio predsednik Svetske federacije, Srbin Nenad Lalović, koji je u dosta dobrim odnosima s našim savezom, i insistirao da bi bilo glupo dati Brazilu još četiri pozivnice, jer nemaju dovoljno kvalitetnih rvača. Tako smo pozivnice dobili ne samo ja, već i sjajan Austrijanac inače bosansko-hercegovačkog porekla Amir Hrustanović. Ostale dve su otišle jednoj Čehinji i, čini mi se, Peruancu“, rekao je Strčević.

RASTE SRPSKI OLIMPIJSKI TIM: Kristijan Fris izborio vizu za Rio

On je u Zrenjaninu osvojio treće mesto, a išla su najbolja dvojica. U prvom kolu ga je savladao Viktor Nemeš, koji se kasnije plasirao ne Olimpijske igre.

VIDOVITI VODITELJ: Napravio grešku, pogodio ishod

Ni u Istambulu, gde je bila poslednja prilika nije stigao do prva dva mesta, ponovo je bio treći.