0
Ostali sportovi

GOLF: Jefimija Đorđević treća u Kilmarnoku

Objavljeno: 15.07.16 u 13:52

Sjajni rezultati mladih srpskih golfera na Junior Openu u Škotskoj.

Srpski juniori Jefimija Đorđević i Luka Jovanović ostvarili su izuzetan reziltat na Junior Openu u Škotskoj. Jefimija Đorđević je u jakoj konkurenciji za trofej „Istočne Evrope i Srednjeg istoka“ osvojila treće mesto iza Grefa Balinta iz Mađarske i Ahmeta Telia iz Turske, dok je Luka Jovanović, koji je prošle godine slavio, ovoga puta bio na osmoj poziciji.

Na trodnevnom takmičenju na terenima pored Kilmarnoka učestovao je rekordan broj igrača i igračica do 16 godina iz čak 80 zemalja.

– Počastvovana sam jer sam imala priliku da predstavljam svoju državu na prestižnom turniru za juniore. Uslovi za igru nisu bili ni malo laki zbog jakog vetra i povremene kiše. Najteže mi je bilo prvi dan, ali sam posle dobro odigrane druge runde uspela da se kvalifikujem u treću rundu – rekla je Jefimija Đorđević.

2

Trofej za najboljeg juniora pripao je Portugalcu Pedru Lenkartu Silvi koji je imao -5 i bio je jedini golfer koji je igrao ispod para.

– Mnogo lepih uspomena imam sa ovog takmičenja. Ovaj teren testira igru u teškim vremenskim uslovima, ali pre svega mentalnu stranu igrača. Ovo iskustvo mi daje snagu i motivaciju za veliki rad i odricanje da bi dosegao svoje snove – istakao je Luka Jovanović.

Mlade srpske golfere u toku ovog meseca očekuju dva jaka takmičenja – Evropski masters mladih i Evropski tim šild.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter