0
Ostali sportovi

EP U AMSTERDAMU: Salaški sedma, Tomašević na 11. mestu, danas nastupaju Kolašinac i Ristić

Objavljeno: 09.07.16 u 08:47

Tamara Salaški zauzela je sedmo mesto u finalnoj trci na 400m na Prvenstvu Evrope u Amsterdamu, dok je Dragana Tomašević 11. u Evropi u bacanju diska.

Nacionalna rekorderka je u istorijskom finalu za našu zemlju trku istrčala za 52 sekunde i 23 stotinke, što je bilo dovoljno za sedmu poziciju.

Zlato u ovoj disciplini osvojila je Italijanka Grenot Libania sa rezultatom 50.73s, drugo mesto pripalo je atletičarki iz Francuske Guei Florii sa 51.21, a bronza je otišla u ruke Britanki Onuori Anyiki sa rezultatom 51.47s.

FENOMENALNA IVANA: Evropsko zlato posle 26 godina! (VIDEO)

Trebamo istaći da Srbija nikada nije imala finale na 400m u ženskoj konkurenciji, tako da je Tamarin uspeh samim tim i veći.

– Presrećna sam i prezadovoljna sedmim mestom. Do pre dve godine, kada sam pokušavala da ostvarim normu za Prvenstvo Evrope u Cirihu, ni sama nisam verovala da ću dospeti dovde. Miloš i ja smo mnogo uradili i ovo je za nas preveliki uspeh. Devojke sa kojima sam trčala u finalu su ozbiljna konkurencija, i imaju vrhunske uslove za trening i oporavak u odnosu na nas. Nadam se da ćemo se i mi u budućnosti približiti njihovim uslovima, i videti naše prave mogućnosti i domete – rekla je Tamara Salaški.

dragana-tomasevic

Dragana Tomašević zauzela je 11. mesto u finalu u bacanju diska sa daljinom od 56.83 metara.

Zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Sandra Perković hicem od 69,97 metara. Perković je tako četvrti put zaredom postala šampionka Evrope.

Srebrnu medalju osvojila je Nemica, Julija Fišer sa rezultatom 65,77 metara, a treće mesto zauzela je takođe Nemica Šanis Kraft sa daljinom od 63,89 metara.

UBEDLJIVO: Amela Terzić u finalu evropskog prvenstva (VIDEO)

Amela Terzić usla je u finale Prvenstva Evrope na 1500m sa prvim rezultatom u kvalifikacijama.

– Išla sam korak po korak bez velike žurbe. Držala sam grupu pod kontrolom. Rano sam krenula u finiš, pa me je trener Rifat Zilkić zaustavio, tako da sam sačuvala snagu za poslednji krug. Kada sam videla zadnjih 100 metara da sam dosta ispred njih, usporavala sam, da bi se sačuvala u nedelju za finale. Očekujem visok plasman, i borbu za medalju – rekla je Terzićeva.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Četvrtog dana Prvenstva Evrope u Holandiji (9.jula) očekuju nas jedne kvalifikacije, jedno polufinale i jedno finale:

Kvalifikacije u bacanju kugle su od 13h – Asmir Kolašinac.
Polufinale na 110m prepone je od 19.15h – Milan Ristić.
Finale na 110m prepone od 21.30h – Milan Ristić.

[/stextbox]

Aktuelni prvak Srbije u polumaratonu, Olivera Jevtić jedna je od atletičarki koji će braniti našu zemlju na Prvenstvu Evrope.

– Na završnim pripremama nisam bila ali sam bila na zimskim bazičnim pripremama u Keniji od 15. januara – 25. marta. Pripreme su protekle veoma uspešno bez većih problema. Sa trenutnom formom sam veoma zadovoljna imala sam dve kontrolne trke, kada sam pobedila u Kuli na 10.000m i na Prvenstvu Srbije na 5000 m. Što se tice očekivanja u Amsterdamu, plasman mi nije važan, ne znam ko će sve trčati i sa kojim ambicijama ali meni bi veoma bilo značajno da trcim bolje od 1:13, to bi mi bio odličan pokazatelj pred Olimpijske igre u Riju – rekla je atletičarka Atletskog kluba “Mladost”, Olivera Jevtić.

Polu-maraton na programu je poslednjeg dana prvenstva 10.jul od 9.30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter