0
The Best Of

FOTO: Facebook

VREMEPLOV: Fudbaleri čiji je talenat završio na dnu čaše (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.16 u 00:05

Svedoci smo da je veliki broj svetskih fudbalskih zvezda posle karijere krenulo stranputicom, a neki su se i ‘penzionisali’ zbog problema sa čašom.

Bili su zvezde, divili su im se milioni, a oni su sa fudbalske scene se preselili u kafane i barove. Reč je o fudbalerima koji su fudbalsku slavu utopili u alkoholu, a evo i pet najesktremnijih primera.

Pol Gaskojn

Englez magičnog pokreta bio je jedan od najtalentovanijih fudbalera generacije, ali ga je ljubav prema čašici (i ne samo njoj) sprečila da postigne sami vrh. Nikada nije postao jedan od najboljih, a mogao je. Alkohol mu je napravio mnogo problema kroz život. Boravio je i po ustanovama za odvikavanje, a i danas se često pojave vijesti o problemu koji ga i dalje muči. Nastupao je za Njukasl, Totenhem, Lacio i Everton.

Garinča

Bio je jedan od najboljih ikada, ali mu je alkohol uništio život i preminuo je u 49. godini. Celu karijeru je proveo u domovini, što je u prouzrokovalo njegov alkoholizam. Bio je legenda Botafoga i jedan od nosioca reprezentacije Brazila. Kao što smo već napisali umro je mlad sa 49 godina.

Džordž Best

‘Vetar’ iz Severne Irske je jedna od legendi Mančester junajteda. Aerodrom u Belfastu i danas dan nosi njegovo ime. Za „crvene đavole“ odigrao je 361 utakmicu i postigao je 137 golova. Ipak, imao je veliki problem i to sa alkoholom. Zbog toga je kasnije lutao, borio se za mesto pod suncem, ali najviše sa porokom. Nije pobedio, umro je sa 59 godina.

Sokrates

Bio je simbol jedne generacije fudbalera Brazila, imao je doktorsku diplomu, ali mu ni ona, ali ni fudbalsko umeće i slava nisu pomogli da spasi od pošasti zvane alkohol. Kao i Garinča bio je simbol Botafoga i Korintijansa, a u Evropi je igrao za Fiorentinu. Ipak, posle samo godinu dana se vratio u domovinu. U karijeri je odigrao 640 utakmica i postigao 292 gola. Nije mogao bez alkohola, kao i Džordž Best preminuo je sa 59 godina.

Adriano

Lista je popunjena imenima brazilskih fudbalera pa je red da je zaključimo jednim “svežim“ primerom. Adriano je nastupajući za Inter u ranim dvadesetim pokazao snagu dotada retko viđenu. Smešila mu se karijera za pamćenje, igrao je sjajno i za reprezentaciju svoje zemlje, ali onda je upoznao čari noćnog života i uskoro je potpuno izgubio korak sa stvarnošću. Pokušavao je u manjim klubovima, ali alkohol i problemi s kilogramima zauvek su upropastili veliku karijeru. Odigrao je 406 utakmica i postigao je 178 golova, za Brazil 48 utakmica i 27 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter