0
Auto Moto

Foto: Facebook Dušan Borković

ZADOVOLJAN I PORED NEZASLUŽENE KAZNE: Borković osvojio novih osam bodova

Objavljeno: 03.07.16 u 19:25

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je šesto mesto u drugoj trci TRC vikenda u Rusiji.

Duca Borković je u Rusiji u prvoj trci zauzeo peto mesto, ali mu je ono oduzeto, kao i deset osvojenih bodova zbog toga što je navodno skraćivao stazu.

Tako je šestim mestom u drugoj vožnji ukupno osvojio osam bodova ovog vikenda i sada na svom kontu ima ukupno 96 bodova u dosadašnjem toku sezone.

– Borio sam se koliko sam mogao sa dodatnim balastom. Na ovako visokim temperaturama zbog dodatih kilograma gume se više troše i srećan sam što sam uopšte uspeo obe trke da završim bez pucanja pneumatika. Imao sam najbolju brzinu od svih vozača u šampionatu koji su do sada nosili 30 kg viška i zbog toga sam jako srećan. Nismo imali idealan set ap celog vikenda, ali je tim sjajno radio svoj posao – rekao je Borković.

Šampionat u TRC-u se nastavlja 28. avgusta, posle velike letnje pauze, kada će se voziti trke na Tajlandu u Buriramu.

– Zaista sam razočaran u ovom trenutku, ali idem dalje punom snagom u nastavak šampionata. Iskoristiću ovu kratku pauzu da se pripremim za ostatak šampionata, onoliko koliko je do mene i mog tima. Nadam se i da ćemo videti promenu u kilaži automobila od Tajlanda jer Folksvagen ima izuzetnu prednost sa 30 kg manje. Uz to oni imaju i za centimetar niži automobil – rekao je Borković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter