0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Balkanijada u Kruševcu

Objavljeno: 01.07.16 u 16:41

Najmasovnija Balkanijada za mladje juniore/ke održaće se upravo u našoj zemlji, na stadionu Radomir Mićić Miče u Kruševcu. Takmičenje nas očekuje u subotu 2.jula sa početkom u 13 časova.

Prijavljeno je oko 500 atletičara iz 15 zemalja Balkana, što je rekordan broj. Tim povodom danas je održana Konferencija za medije u zgradi gradske uprave u Kruševcu. Prisutnima se obratio gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorovic:

– Grad Kruševac je u proteklom periodu uspeo da obezbedi atletsku stazu i opremi je kompletnom atletskom opremom i time obezbedi našim sugrađanima da se bave sportom i što je najvažnije zdravim zivotom, a pored toga smo stekli uslove da održimo i velika takmičenja. Hoteli su već ugostili skoro sve atletičare i trenere. Predstavnici atletskog kluba „Kruševac“ uz našu pomoć i pomoć Atletskog saveza Srbije su naporno radili i danas su na stadionu završne pripreme i testiranja, kako bi organizaciono ispunili sve uslove za takmičare i gledaoce. Nadamo se da će se gosti vratiti kući puni lepih utisaka, a iskoristio bih ovu priliku da sve naše sugrađane pozovem sutra da dodju na atletski stadion u 13 časova i podrže naše reprezentativce uživajući u pravom spektaklu kraljice sportova.

Legenda srpske atletike Vera Nikolić istakla je značaj samog takmičenja za nas kao domaćine: „Uvek je posebna draž kada se trči pred domaćom publikom, tada nam je motivacija još veća. Naša zemlja pokazala se kao sjajan domaćin na mnogim takmičenjima, nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Želim sreću svim atletičarima na sutrašnjem takmičenju“.
Prosli vikend odrzano je test takmicenje a danas su odradjene zavrsne pripreme i sve je u najbolje redu. Takmicenje moze da pocne.
U prilogu Vam šaljem listu prijavljenih takmičara po disciplinama, team manuel i preliminarnu satnicu takmičenja, kao i sliku nase reprezentacije na Prvenstvu Balkana.

VESLANJE: Mačković i Pivač stali u četvrtfinalu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter