0
Ostali sportovi

EP U AMSTERDAMU: Ristić želi zlato pred odlazak u Rio

Objavljeno: 30.06.16 u 11:28

Ostalo je još šest dana do početka 23. Prvenstva Evrope koje se održava u Amsterdamu od 6. do 10.jula. Među 11 atletičara koji će braniti boje naše zemlje nalazi se Milan Ristić koji će trčati na 110m prepone.

On je normu ostvario u martu kada je na takmičenju u Atlanti trčao 13.57s. Od tada njegov rezultat je iz trke u trku sve bolji, a na poslednjem takmičenju u Švajcarskoj istrčao je 13.37s što je njegov lični rekord i ujedno najbolji rezultat sezone.

– Nisam bio na zavrsnim pripremama, fokusiram se u Beogradu do Amsterdama, a posle Evropskog ću se vratiti nazad u SAD da se maksimalno spremim za Olimpijske Iigre. Prija mi domaća atmosfera i mislim da sam ovde dovoljno relaksiran i da mogu da ostanem fokusiran na svoje obaveze do Amsterdama.

– Za plasman, idem na pobedu jer jedino tako mogu mentalno da se spremim da istrčim najbolji rezultat. Prošlo Evropsko prvenstvo sam posmatrao sa tribina zbog povrede, sad je moja šansa i spreman sam. Daću sve od sebe da istrčim što brže i da se plasiram što bolje”, rekao je atletičar AK Crvena Zvezda.

Ristić će na stazu izaći prvi put 8.jula u 12.55h, polufinalna trka očekuje ga 9.jula u 19.15h, a finalna istog dana u 21.35h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter