0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Lazar Anić na Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 28.06.16 u 13:28

Navikli smo da na velikim takmičenjima imamo samo srpsku predstavnicu u skoku udalj, ovoga puta će nas među 11 atletičara na 23. Prvenstvu Evrope u Amsterdamu predstavljati i Lazar Anić.

On je od početka godine pomerao granice svojih mogućnosti, međutim zbog vremenskih uslova normu je ostvario prvi put na državnom prvenstvu kada je uspeo da skoči 7.98 metara (norma 7.95m).

– Od početka godine pokušavam da skočim normu za EP i znao sam da sam spreman, samo je bilo pitanje trenutka. Poslednjih nekoliko takmičenja skakao sam blizu norme, međutim uspeo sam da je preskočim na Prvenstvu Srbije za seniore/ke. Ono što je još bitno kod mog skakanja jeste da imam konstantu dobrih skokova, tako da se u Amsterdamu nadam rezultatima preko osam metara i očekujem veliku borbu za finale, rekao je Lazar Anić, atletičar Radničkog iz Kragujevca.

Anić se trenutno nalazi na pripremama u Novom Sadu sa svojim trenerom Željkom Obradovićem i tako će biti do pred sam put za Amsterdam. Kvalifikacije skoka udalj na programu su 6.jula od 13.05h, dok će se finale održati sutradan (7. jul) sa početkom u 18.20h.

VESLANJE: Srbija ima pet čamaca na EP za juniore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter