0
Ostali sportovi

GOLF: Gudelj postao amaterski prvak Rusije

Objavljeno: 25.06.16 u 19:28

Drugu godinu uzastopno srpski reprezentativci osvajaju Otvoreni šampionat Rusije

Reprezentativac Srbije, Branimir Gudelj nastavio je sa sjajnim rezultatima, pošto je ovog vikenda stigao do titule na Otvorenom amaterskom prvenstvu Rusije.

Ovo je druga godina za redom da predstavnik Srbije osvaja šampionski trofej na terenu golf kluba „Forest Hils“ u blizini Moskve, pošto je prošlog leta slavio Čedomir Ilić. Zbog takvog rezultata na adresu Golf asocijacije Srbije stigla je i čestitka organizatora turnira, a to su Ruska golf asocijacija i Ministarstvo sporta Rusije.

Takmičenje nedaleko od Moskve održano je u četiri runde, a srpski golfer briljirao je posebno u prva tri dana. Od starta, Gudelj je napredovao, bio je treći posle prvog dana, drugi posle drugog, da bi potom preuzeo kontrolu i zasluženo slavio sa +8.

Drugo mesto zauzeo je Nemac Jakub Buda, koji je imao rezultat +11, a njih dvojicu sledio je Kanatbek Kurbanalijev iz Uzbekistana.

– Presrećan sam jer sam u Moskvu otišao samo iz jednog razloga – a to je da pobedim. Odlično sam igrao prva tri dana turnira, imao sam i neke početničke greške, ali sam uspeo da izguram do kraja. Tokom poslednjeg dana mi je pala koncentracija, nisam uspeo da izvučem najbolje za sebe, ali je, srećom, i to bilo dovoljno – naglasio je Gudelj.

Gudelj je takođe istakao da nikada nije igrao na tako dobrom, ali teškom terenu, a sada ga čeka učešće na Rusija Openu.

– Mnogo mi znači što ću igrati na profesionalnom turniru, to je životni cilj svakog golfera. Ako i ne napravim dobar rezultat na tom turniru, biće mi to dobro iskustvo za napredak u karijeri – istakao je Gudelj.

Na takmičenju u Dmitrov regiji učestvovala su 53 golfera iz devet zemalja, što samo govori u prilog tome kakav uspeh je Gudelj ostvario. Srpski reprezentativac će takođe dobiti specijalnu pozivnicu za učešće na profesionalnom turniru, 25. Rusija Openu koji će se održati krajem avgusta na prestižnom terenu Celevo golf i polo kluba koji je dizajnirao Džek Niklaus.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter