0
Ostali sportovi

IBF: Ko bude boksova u Riju ostaće bez titula!

Objavljeno: 20.06.16 u 23:40

Međunarodna bokserska federacija (IBF) oduzimaće šampionske titule borcima koji se budu takmičili na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, saopšteno je danas.

Profesionalcima je ovog meseca dozvoljeno da se takmiče na Igrama u Riju, ali IBF nije zadovoljna tom odlukom, pošto je navela da postoje veliki rizici kada se profesionalci takmiče sa amaterima.

IBF je posle pregleda medicinskih analiza ocenila da je takmičenje profesionalaca na Olimpijskim igrama predstavljalo nesportsko ponašanje, koje podleže kaznama.

– Donošenje ovakve odluke nam nije teško. Osećamo da je važno da se IBF umeša i da zauzme stav protiv profesionalaca koji se takmiče protiv amatera jer je to bezbednosni rizik. Ovo je deo naše posvećenosti ovom sportu i promociji zdravlja i dobrobiti boksera – rekao je predsednik IBF Deril Pipls.

IBF je navela i da će bokseri koji nemaju šampionske pojaseve a takmiče se u Riju biti uklonjeni sa njenih rang-lista na godinu dana.

IBF je jedna od četiri najveće profesionalne bokserske organizacije. Njen šampionski pojas nose zvezde kao što su Entoni Džošua, ali i priznati šampioni kao što su Sergej Kovalev, Genadij Golovkin, Kel Bruk i Akira Jaegaši.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter