0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DIJAMANTSKA LIGA: Pobeda Ivane u Stokholmu

Objavljeno: 16.06.16 u 21:54

Najbolja srpska atletičarka pobedila je danas na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, pošto je skočila u dalj 6,90 metara.

Španovićeva je zadržala ubedljivu prednost u ukupnom plasmanu Dijamantske lige, pošto posle četiri mitinga ima 36 bodova (od maksimalnih 40). Na drugom mestu je Britni Ris sa 16, a na trećem sa Kristabel Netej sa 15 bodova.

Trener Španovićeve Goran Obradović ocenio je da je ovo njena najvažnija pobeda od kada se takmiči na mitinzima Dijamantske lige, i naveo je tri razloga za tu ocenu.

– Ostvarila je fantastičan rezultat po ekstremno lošim vremenskim uslovima, pobedila je u direktnom duelu dve aktuelne svetske prvakinje, Tijanu Bartoletu, svetsku šampionku iz Pekinga 2015. i Britni Ris, dvoransku prvakinju iz Portlanda 2016; i treći razlog je što je ostvarila ogromnu prednost i veliki kapital. Uz mudri odabir nastupa na predstojećim mitinzima, verujem da smo na odličnom putu da osvojimo ‘dijamant – rekao je Obradović.

Španovićeva je pobednički skok ostvarila u drugoj seriji. Drugo mesto osvojila je Risova sa skokom od 6,88 metara, a treća je bila Bartoleta sa 6,68.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter