0
Američki fudbal

VREMEPLOV: Jedan od najvećih preokreta u istoriji sporta (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.16 u 00:12

Događaj koji je u istoriji poznat kao „Čudo u Novom Medoulendsu“.

U okviru 15. nedelje NFL sezone 2010. godine, 21. decembra susreli su se Filadelfija Iglsi i Njujork Džajantsi. Njujork je bio domaćin, a obe ekipe su u meč ušle sa skorom 9-4, što je značilo da pobednik tog duela praktično obezbeđuje plasman u plej of. Meč je bolje otvorila ekipa Njujorka, koja je na poluvreme otišla sa 24:3, da bi 8:46 pre kraja susreta Džajantsi došli do 31:10, nakon čega je usledio jedan od najvećih preokreta svih vremena.

Prvo je Brent Selek majstorski izbegao start protivnika i smanjio na 31:17, 7:28 pre kraja meča. Iglsi su tad krenuli na sve ili ništa, pa su izveli takozvani „onsajd kik“ u želji da dođu do lopte ponovo, u čemu su i uspeli preko vajd risivera Rajlija Kupera. Nakon toga, Majkl Vik je preuzeo odgovornost i trčanjem prvo došao do 10 jardi, a potom u sledećem napadu uneo loptu u end zonu za 31:24.

VREMEPLOV: Bitka sa Sakramentom, pa “metla” u finalu za “het – trik” Lejkersa (VIDEO)

Do kraja je ostalo 5:28. Njujorkov napad je zaustavljen, a Iglsi su bili u naletu, što je Džeremi Meklin najbolje pokazao kada je perfektnom varkom tela izbacio čuvara i naterao navijače Njujorka na muk – 31:31, 1:16 pre kraja. A onda je usledilo ono najbolje… Odbrana Filadelfije ponovo je zaustavila napad poljuljanog Njujorka, ali je ostalo tek 14 sekundi.

Loptu je, nakon panta Džajantsa, hvatao Dešon Džekson, koji ju je tom prilikom prvo ispustio, a onda, dok ju je ponovo uzimao, izbacio jednog, pa drugog igrača Džajantsa, video rupu u odbrani domaćeg tima i protrčao do end zone, postavši tako prvi igrač u istoriji koji je pant vratio za pobedu. Od tad, 21. decembar navijači Filadelfije obeležavaju kao dan kada se dogodilo jedno od najvećih čuda u istoriji ovog sporta – „Čudo u Novom Medoulendsu“.

(Youtube/Vypur)

VREMEPLOV: Tri priče za nezaborav o Muhamedu Aliju (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter