0
The Best Of

VREMEPLOV: Pevac se našao na Marakani, ali je ubijen na Poljudu (FOTO)

Objavljeno: 11.06.16 u 00:00

Nakon poraza 0:2 u Londonu, fudbaleri Crvene zvezde su u revanš-meču osmine finala Kupa UEFA 13. decembra 1972. godine na svojoj “Marakani” dočekali Totenhem.

Utakmica je ostala upamćena po “pirovoj pobedi” Beograđana od 1:0, ali i neumornoj podršci sa tribina. Hladno oko fotoaparata čak je na tribinama zabeležilo navijača Zvezde sa petlom u ruci.

Šta će petao na stadionu? Sve je jasno ako se zna da je ova plemenita živina simbol Totenhema jer se nalazi na klupskom grbu.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

Dvanaest godina kasnije petao je skupo koštao Hajduk. Evropska “kuća fudbala” je nakon dvomeča polufinala Kupa UEFA protiv Totenhema kaznila “bile” sa tri hiljade švajcarskih franaka i obavezom da narednu utakmicu u evropskom kupu odigraju najmanje 300 kilometara daleko od Splita. Razlog: petarde, “dimne bombe” i situacija na poluvremenu revanš-utakmice u Splitu 25. aprila kada je jedan pripadnik “Torcide” na sredini terena navodno zaklao petla.

Petao 2

Mnogo godina kasnije otkrivena je kompletna istina. Akter nemilog događaja bio je 22-godišnji Ante Baraba, koji je priznao da je, ogrnut transparentom sa natpisom “Magla u kanalu, Hajduk u finalu”, sišao iz lože i na centru igrališta ne zaklao, kako se ranije pričalo, nego zavrnuo vrat petlu.

(Izvor: YouTube)

Svoj čin opravdao je velikom ljubavlju prema Hajduku. Navodno ga je naljutila engleska nadmenost, pa je majci ukrao petla, napio ga i na terenu mu slomio šiju.

Hajduk je zbog kazne UEFE, sledeće sezone u revanš-meču Kupa pobednika kupova ugostio moskovski Dinamo u Osijeku. Ruski predstavnik je slavio sa 5:2 i ukupnim rezultatom 6:2 plasirao se u drugo kolo.

Tekst je preuzet sa sajta Sportska kupusara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter