0
Američki fudbal

VREMEPLOV: Najbaksuzniji tim u istoriji sporta (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.16 u 21:35

Postoje mnoge ekipe koje su na korak do uspeha stale i nisu uspele da se domognu večnosti. Jedna ekipa je, međutim, verovatno nadmašila sve ostale… I to za dva koplja.

Za one koji ne prate američki fudbal, ime „Bafalo Bils“ ne znači ništa drugo do naziva ekipe. Sa druge strane, onima koji su upućeni, pomen ove ekipe izaziva ili osmeh, ili tešku depresiju. U zavisnosti od ugla na koji gledate situaciju.

Naime, ekipa Bafala je u periodu od 1991-1994. godine igrala čak četiri vezana Superbola. I sva četiri je izgubila. Prvo je usledio najbitniji meč u američkom fudbalu 1991. godine, kada je ekipa Bafala u 25. izdanju Superbola igrala sa Njujork Džajantsima.

I pitanje je kakva bi bila dalja istorija, da je Skot Norvud, kiker ekipe iz Bafala, pogodio šut za pobedu osam sekundi pre kraja meča. Ovako, lopta je otišla pored desne stative za 20:19 na kraju i prvi udarac.

(Youtube/Lee Estrada)

VREMEPLOV: Sportska priča kojoj nema premca (VIDEO)

Superbol 26 doneo je drugu priiliku, dok je sa druge strane bila ekipa Vašington Redskinsa. Bafalo je u ovaj meč ušao u sjajnoj formi, uljuljkan pričama o verovatnoći da izgube drugi put za redom. Tim Vašingtona nije delio to mišljenje.

Prednost od 24:0 na samom početku drugog poluvremena otreznio je Bilse. Ipak, Bafalo je uspeo da smanji na 24:10, ali je Vašinton novim tačdaunom došao do 31:10. Do kraja susreta, Bafalo je uspeo da uhvati ritam, dođe do brojke od 24 poena, ali je i Vašington sa dva šuta i novih šest poena stigao na 37, za konačnih 37:24 i drugi šamar za dve godine.

(Youtube/PSX Gamer Fan El Jo Lui II)

Naredne sezone Bafalo je ponovo došao na korak do titule, ali ovaj put zaista nisu imali šanse. Moćni Dalas predvođen Trojem Ajkmanom je, uprkos ranom vođstvu Bafala od 7:0, došao do velikih 52:17, za treći uzastopni poraz u najvažnijem meču sezone Bafalo Bilsa.

(Youtube/PSX Gamer Fan El Jo Lui II)

Godinu dana kasnije, isti protivnici i isti cilj – šampionski prsten. Da li je potrebno posebno spominjati još jednu katastrofu Dalasa? Krajnji rezultat 30:13 za večni pečat „luzera“ i pitanje navijača i simpatizera tima koji nosi ime čuvenog lovca: – Šta bi bilo da je Norvud pogodio onaj šut?

(Youtube/PSX Gamer Fan El Jo Lui II)

VREMEPLOV: Najki je shvatio, LeBron će biti najveći (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter