0
Ostali sportovi

GOLF: Dimitrijević do novog rekorda na Žablju

Objavljeno: 06.06.16 u 13:30

Reprezentativac Srbije Mihailo Dimitrijević potvrdio je izvanrednu formu pošto je ostvario trijumf i na drugom turniru Srpskog amaterskog tura u kategoriji igrača do 21 godine, koji je prethodnog vikenda igran na terenima Golf kluba Centar u Žablju.

On je prvog dana čak uspeo da obori rekord terena, pošto je odigrao fantastičnih -7, što je za tri udarca bolje od dosadašnjeg najboljeg rezultata koji je bio vlasništvo Roberta Savića.

Dimitrijević je i ovoga puta vodio veliku borbu sa Branimirom Gudeljom i do trijumfa je stigao izvanrednim rezultatom od -15 (-7, -5, -3), što je za samo četiri udarca bilo bolje od drugoplasiranog Gudelja (-6, -3, -2). Treću poziciju ukupno zauzeo je Marko Jokić, koji je nastupio u kateroriji U16 sa -5, dok je u kategoriji U21 treći bio Ranko Helc sa 0 (+2, -1, -1).

U seniorskoj kategoriji slavio je Tibor Roklicer ispred Boška Palkovljevića i Slobodana Lainovića. Kod dama U21 najbolja je bila Tamara Palkovljević ispred Milice Dojčinović i Line Dedijer, dok je u konkurenciji U16 Jelena Lainović slavila ispred Jovane Ćurčić i Jane Marinović. Kod dečaka do 12 godina pobedio je Vukašin Suturović ispred Andrije Gracuna.

Treće kolo Srpskog amaterskog tura igraće se u julu na Adi Ciganliji, baš kao i četvrto u avgustu. Poslednje peto kolo ponovo je u Žablju u septembru. Takmičenje je ove sezone probno, a prvo i drugo kolo u muškoj konkurenciji će već u narednoj sezoni biti u kalendaru za Svetsku amatersku golf rang listu. Organizatori će se potruditi da ispune uslove na svakoj pojedinačnoj rundi Srpskog tura, kako bi se na svih pet turnira osvajali renking bodove.

Golf sezona nastavlja se ovog vikenda kada je na programu tradicionalni i uvek interesantni osmi GK Sava čelendž, a pre toga, u četvrtak će blizu 300 đaka osnovne škole Laza Kostić imati redovan čas fizičkog vaspitanja na golf terenima na Adi Ciganliji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter