0
Lifestyle

FOTO: Facebook

NEKADA FUDBALER, SADA HODOČASNIK: Krenuo iz srca Srbije na Hilandar – peške! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.16 u 17:31

U pitanju je poduhvat kom se zaista treba pokloniti, jer će za dve nedelje prepešačiti nestvarnih skoro 600 kilometara. I tu se ne zaustavlja.

Bivši fudbaler, a sada fitnes instruktor Stojan Bogojević odlučio je da dokaže sebi, ali i drugima da ništa nije nemoguće, te da ostvari poduhvat kakav do sada nikome nije pošlo za rukom. Ili nogama.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Bogojević je 23. maja krenuo na put od Raške do Hilandara. Za devet dana prešao je 519 kilometara do sinoć kada je stigao i odmorio u gradu Kilkiz, koji je 48 kilometara udaljen od Đevđelije i spreman je da danas ‘napadne’ Solun.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Sa njim u pratnji je i brat koji je tu više iz bezbednosnih razloga. Ide za njim, kolima, a na putu su ga posećivali i prijatelji koji su mu donosili hranu i vodu i davali podršku u svom neverovatnom poduhvatu.

– Motiv nosim u sebi i čuvam ga za sebe. Volim pravoslavlje i ponosim se time što sam Srbin! – svuda jasno ističe Stojan, pa i u izjavi za HotSport.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Pitali smo ga kako se i koliko spremao za ovaj poduhvat, ali se odgovor, u suštini, sam nameće.

– Ja sam fitnes trener. Pre ovog puta sam prešao 2,500 kilometara. U fitnes sati provodem po pet sati dnevno. Kopaonik i Goliju sam prepešačio uzduž i popreko. Mnogo mi je pomogao prošlogodišnji odlazak na Ostrog. Takođe, peške – rekao nam je Bogojević.

(Izvor: youtube / Goran Nikolic)

On je prošle godine peške išao na Ostrog, a posle ovogodišnje posete Hilandaru, u planu za sledeću godinu mu je najveći poduhvat – hodočašće do Jerusalima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter