0
The Best Of

VREMEPLOV: Jednom bi bilo slučajno, ali dve Bekamove bombe sa svoje polovine su – magija! (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.16 u 00:01

Kada je majstor poput Dejvida Bekama prvi put postigao gol sa preko pola terena, mnogi su pomislili da je ‘imao sreće’, ali kada je to učinio još jednom, tu više nema mesta ‘slučajnosti’.

Svi vrlo dobro znamo ko je bio Dejvid Bekam. Jedan od najpoznatijih i najglamuroznijih fudbalera svih vremena, ali i legenda u svakom klubu u kom je igrao, a nije ih bilo previše u njegovog slavnoj karijeri.

Simpatizeri Mančester junajteda, Real Madrida, Los Anđeles Galaksija, pa i Milana i Pari Ser Žermena, pamtiće ga po opasnoj desnici, teledirigovanim pasovima, dugih neretko i po nekoliko desetina metara, ali i ubitačnim udarcem da najvećih mogućih udaljenosti.

VREMEPLOV: Kako je Đanluiđi Bufon ‘iskulirao’ svetsku porno zvezdu… (VIDEO)

Karijeru je završio 2013. godine, a nedugo zatim u jednom intervjuu otkrio je koji mu je gol bio najdraži, ali i objasnio zbog čega.

(Izvor: youtube / Absolute Radio)

– Omiljeni gol definitivno je onaj protiv Vimbldona. Bukvalno svi su pričali o njemu i svrstali ga u istoriju. Bio je to neverovatno važan gol za mene lično i moju karijeru. Ali najveće priznanje bilo je kada mi je Erik Kantona prišao i rekao da je to bio dobar gol. To je bilo bolje od samog postizanja gola – izjavio je tada Dejvid Bekam.

Erik je bio ‘tih’ čovek koji kaže tek nekoliko reči. Kada ti se direktno obrati, to mora da bude nešto posebno. On je bio svačiji heroj, iako smo svaki dan trenirali i provodili vreme zajedno. Za nas mlade igrače, on je bio idol – istakao je Bekam svoj ponos pohvalom od Kantone.

‘Veliki mrgud’ Erik je imao pravo, taj pogodak zaista je bio nešto posebno:

(Izvor: youtube / Matthew)

Ako su tada mnogi pomislili da je Bekamova majstorija bila ‘slučajna’, on je sve ‘neverne Tome’ među ljubiteljima fudbala razuverio 12 godina kasnije.

Tog 24. maja 2008. godine bio je fudbaler Los Anđeles Galaksija, tima koji je svojim dolaskom vinuo do velikih visina, a onda su posle samo jednog poteza Dejvida Bekama svi čuli za taj tim.

(Izvor: youtube / beckham4ever2005)

Što bi rekao Bata Stojković u filmu ‘Balkanski špijun’: ‘Može centrala da pogreši jednom, ali ne sto puta…’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter