0
Ostali sportovi

TANASKOVIĆ: Veliko priznanje za Srbiju, veoma smo cenjeni i imamo lepu budućnost

Objavljeno: 22.05.16 u 16:33

Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije, na skupštini Medđnarodne federacije školskog sporta, koja je od 11. do 16. maja održana u Turskoj, izabran je za člana Izvršnog odbora u Svetskoj federaciji školskog sporta.

Na skupštini je prisustvovalo 55 delegata, članica ISF. U IO ISF-a izabrano je sedam clanova. Ovo je veliki uspeh za Savez za školski Sport Srbije, kao i za našu zemlju.

– Velika čast za mene lično, ali i za naš Savez. Ovo je veliko priznanje za naš trud i rad i za sve što smo prethodnih godina, moji saradnici i ja uz podršku Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, učinili za napredak školskog sporta u našoj zemlji. Svetska federacija je prepoznala ideje za koje smo se zalagali – rekao je Tanasković.

– Isto tako, sa ove pozicije u IO ISF, ćemo imati mogućnost da budemo u intenzivnijim kontaktima sa predstavnicima i svim članicama ISF. Radimo i radićemo i bolje i više na unapređenju sporta i imamo mogucnost da i u narednim godinama budemo domaćini i organizatori školskih Svetskih prvenstava u više sportova. Izgradili smo dobar odnos sa mnogim savezima, članicama federacije. Srbija je veoma cenjena i imamo dobru budućnost – dodao je Tanasković.

ISF je prepoznao potencijal koji Srbija ima i kao sto je poznato, naša zemlja je ove godine domaćin Svetskog prvenstva u odbojci Beograd 2016. godine, za učenike i učenice srednjih škola.

– Na šampionatu će učestvovati 64 ekipe iz 36 zemalja. Srbija će u periodu od 25 juna do 3 jula, ugostiti preko 1200 takmičara, sa 5 kontinenata.Za nas je organizacija SP veliki izazov i nadamo se da ćemo opravdati poverenje ISF-a i naših institucija u zemlji – zaključio je Tanasković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter