0
Auto Moto

VN KATALUNJA: Ferstapen postao najmlađi osvajač trke u Formuli jedan

Objavljeno: 15.05.16 u 22:58

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je danas trku za Veliku nagradu Španije i tako postao najmladji vozač koji je osvojio trku u Formuli 1.

Ferstapen ima 18 godina i sedam meseci, a danas je oborio rekord Sebastijana Fetela, koji je prvu pobedu ostvario sa 19 godina i dva meseca. Holandski vozač je danas zamenio Danila Kvjata u Red Bulu.

Trku na stazi Katalunja obeležilo je rano ispadanje dominantnog dvojica Mercedesa, Luisa Hamiltona i Nika Rozberga.

Rozberg je pobedio u sve četiri trke ove sezone, dok se Hamilton tri puta peo na podijum. Oni su danas bili u trci samo tri krivine.

Hamilton je počeo trku sa „pol“ pozicije, ali ga je Rozberg odmah pretekao. Aktuelni šampion želeo je, medjutim, odmah da se vrati ispred, ali je napravio grešku, izleteo sa staze, a onda zakačio i svog timskog druga i obojicu ih izbacio sa staze.

Na podijum u Katalunji popeće se i dvojac Ferarija, Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.

Bodove su osvojili još i Danijel Rikardo, Valteri Botas, Karlos Sains, Serhio Peres, Felipe Masa, Džensen Baton i Danil Kvjat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter