0
The Best Of

VREMEPLOV: Majami je tada upoznao Srbina kome se danas klanja ceo svet (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.16 u 23:59

Vremeplov nas vraća u 2007. godinu kada je najbolji srpski sportista svih vremena osvojio svoj prvi Masters turnir u karijeri.

Novak Đoković je imao svega 19 godina kada je pokorio Majami. Te 2007. godine srpski teniser se prvi put plasirao u Top 10 igrača sveta i nagovestio visoke domete, ali je malo ko verovao da ćemo danas o momku sa Banjice pričati kao nepobedivom šampionu, kralju belog sporta.

Novak je u Majami stigao posle velikog uspeha u Indijan Velsu gde je u finalu poražen od tada neprikosovenog Rafaela Nadala. To je bio najveći uspeh Srbina, koji je do tada u seniorskoj karijeri osvojio turnire u Amersfutu i Mecu. U Majami je stigao da dokaže da se radi o teniskom vunderkindu koji će jednog dana pisati istoriju tenisa. Međutim, niko sem njega nije očekivao da će već tada svet upoznati velikog šampiona.

Turnir je počeo od drugog kola kada je u dva seta 7:6 i 6:4 savladao Danijela Brasialija. Ako je Italijan bar malo namučio Novaka, onda to nikako u drugom kolu nije uradio Mikael Ljodra. Francuz je zbrisan sa terena rezultatom 6:4 i 6:1. Kako je turnir išao sve dalje, tako je i Srbin sve lakše „tukao“ rivale, a na svojoj koži sjajnu formu Srbina osetio je i Felisijano Lopez 6:0 i 6:3. Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Majamija gde ga je čekao duel, tada već sa velikim dužnikom iz Indijan Velsa, Rafaelom Nadalom.

VREMEPLOV: Na poslednjem F4 Evrolige u Berlinu, Partizanovci su potpuno pokorili Evropu (VIDEO)

Malo ko je verovao da Nole može da napravi uspeh o kom će tada pričati cela planeta. Španac je bio apsolutni favorit i apsolutno je počišćen sa terena. Bila je to možda do tada i najbolja partija našeg tenisera u karijeri. Nadal je poslat na kolena 6:3 i 6:4. U borbi za finale na putu Srbina našao se njegov veliki prijatelj i rival iz juniorskih dana Endi Marej, ali ga je Nole pregazio „kao plitak potok“. Bilo je 6:1 i 6:0.

(Izvor: YouTube/sportchannelofworld)

VREMEPLOV: Sudije su Zvezdi priznale nepostojeći gol, Subašić postigao evrogol, ali su Kiprani otišli dalje (VIDEO) (FOTOGALERIJA)

Sa druge strane kostura dogodilo se takođe dosta iznenađenja. Teniski velemajstor Rodžer Federer ispao je u osmini finala od Giljerma Kanjasa, upravo rivala Novaka Đokovića u finalu. Tada se završni meč Mastersa u Majamiju igrao u tri seta, a Đoković je superiorno stigao do svoje prve velike titule. Bilo je 6:3, 6:2 i 6:4. Srbin je sa 19 godina potpunom dominacijom stigao do prve Masters krune u karijeri.

Danas, devet godina kasnije, Novak Đoković je apsolutni vladar planete, teniser koji je osvojio 11 Gren slem titulu i rekorder po broju osvojenih Mastersa, čak 29.

Bravo, Nole. Hvala ti legendo!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter