0
Auto Moto

NIKO ROZBERG: Dobro samo počeli, ali moramo ostati na zemlji!

Objavljeno: 11.05.16 u 20:05

Vozač Mercedesa Niko Rozberg želi da ostane čvrsto na zemlji, uprkos savršenom početku sezone u Formui jedan i četiri pobede iz četiri trke.

Rozberg će ovog vikenda u Španiji pokušati da ostvari i petu uzastopnu pobedu, odnosno osmu ako se računa i završetak prošle sezone. On je već posle četiri trke stekao veliku bodovnu prednost u odnosu na timskog druga Luisa Hamiltona.

– Sport se sastoji od uspona i padova, i treba biti mentalno spreman da se vratiš u igru kada padovi dodju. Kada je sezona ovako duga, morate da joj pristupate trku po trku. U igri je još 425 bodova i sve je moguće – rekao je Rozberg u Madridu.

Rozberg je u vrhunskoj formi još od kraja prošle sezone, kada je pobedio u tri uzastopne trke i izborio drugo mesto na kraju, iza Hamiltona. Dominaciju je nastavio i u 2016. i sada ima 43 boda više od svog timskog druga. On je iskoristio seriju nezgoda koje je trostruki prvak sveta doživeo na početku sezone.

– Stvari kao što su pobede u prve četiri trke sezone nisu neke koje se mogu očekivati. Početak je bio sjajan, ali ja samo uživam u trenutku i u trenutnoj formi, dajem sve od sebe da nastavim u istom stilu. Nadam se da ću moći da zadržim formu do kraja sezone. Stvarno se dobro povezujem sa autom, što je super jer vam daje fenomenalno samopouzdanje da ispitujete granice – rekao je Rozberg.

Hamilton je rekao da pokušava da ostane pozitivan uprkos slabom startu sezone.

– Auto je u dobrom stanju i dobro je podešen, samo što ja nisam bio u mogućnosti da to potpuno iskoristim. Tako da je čaša puna do pola što se mene tiče. Biće ovo veliki izazov, ali ima još mnogo da se vozi, još 17 trka do kraja. Ako je suditi po prve četiri, čeka nas još mnogo toga – rekao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju u Barseloni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter