6
Vremeplov

VREMEPLOV: Tako je Džajić ponizio Realovu zvezdu (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.16 u 00:12

Talenat Dragana Džajića najbolje je na svojoj koži osetio Hoze Antonio Kamačo jednog martovskog dana sredinom sedamdesetih…

Te martovske večeri Crvena zvezda je savladala veliki Real sa 2:0, a zatim na penale prošla u polufinale Kupa pobednika kupova.

Ali, taj 19. mart 1975. verovatno ne bi bio to što jeste, da nije bilo duela koji je kasnije mnogo puta prepričavan, pa čak opevan i u pesmi „O Zvezdo zvedana“ stihom „kao kad je Kamača šetao Džaja“.

VREMEPLOV: Navijači Crvene zvezde su oborili rekord, ali se nisu radovali na kraju (FOTO)

Tog dana Dragan Džajić je kasnije proslavljenom treneru Madriđana, Hose Antoniju Kamaču, tada još uvek tinejdžeru, zagorčao početak fudbalske karijere.

Zvezda nije uspela da se okiti trofejem, ali je legenda o Džajićevom zlostavljanju Kamača ostala da živi mnogo decenija kasnije.

(Youtube/CrniGuja)

VREMEPLOV: Kada u 120. minutu slaviš bez rukavica, onda ti ‘ušati’ pehar lako isklizne (VIDEO)

0
0

6 Komentara

  1. Ko jednom upozna Legendu taj je ne zaboravlja za ceo zivot!
    I zamislite taj paradoks sada neki Muslin hoce da omalovazava togCoveka!
    Sve Njih kupio je Karadjic za bedan iznos,da je ista vredeo bio bi u Bajernu,Barceloni ili mozda u Realu.
    Zamislite da neko tako blentavo kaze u Bayernu za Franca Bekenbauera.Taj maloumnik nebi ni dana ostao u Bayernu.!
    Odavno sam se oprostio od Srpskog fudbala Antic je bio poslednji kome sam verovao.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta je ovde posebno, da bi vise veličali Džajica.Pa ovakve driblinge sada izvodi i igrac iz trece lige Srbije (cuj Srbije, ma ne beogradske lige).Ovaj nas nacionalni igrac je jedan od pocetnika kada novinarai prave velicinu od ispod prosecnog igraca.Igrao sam fudbal, pa mogu slobodno da ržtvrdim a je jedan Acimović legenda kome Džaja nije mgao ni kopacke da cisti.Ajde, prikazite 5,ne 3, ne 1 minut snimka gde on uspesno završava akciju,ali nemojte da izvlacite iz konteksta.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zemara,mozda nisam igrao fudbal al mogu da vidim da je Dzaja u proseku trcao 3 kilometra po utakmici a danasnji igraci trce polumaraton,tako da…

    0
    0
    Odgovori
  4. Koji smesan fudbal,ovaj 7 metara od njega…Zato je Mesi najbolji svih vremena…Dzaja preskace loptu ovaj ga gleda…Kako bi ga Ramos ili Pepe iskidali ne bi ustao 4 nedelje…

    0
    0
    Odgovori
    • Ne znam odakle ti ta glupa konstatacija za Mesija?! Drugo, takav se fudbal tada igrao…a Dzaja je bio top klasa u to vreme, kao i defanzivac kojeg on blamira… Pusti svoje komplekse, verovatno konzervu na ulici nikad nisi sutnuo

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter