Srpski reli vozač Dušan Borković našao se na postolju posle prve trke za VN Beligije na legendarnoj stazi Spa Frankošamp.

Popularni Duca je tako posle osvajanja pol pozicije u kvalifikacijama TCR šampionata zauzeo treće mesto i našao se na pobedničkom postolju. Tako je vozač NIS Petrol B3 rejsing tima pred drugu trku sakupio 20 bodova i u generalnom plasmanu zauzima šestu poziciju sa 47 poena.


– Posle svih pehova koji su mi se desili u Portugalu, ovo je zaista sjajan početak vikenda na mojoj omiljenoj, a sigurno i najtežoj stazi TCR šampionata, a i sveta. Moj B3 rejsing tim uspeo je da sredi automobil posle sudara koji sam imao u Eštorilu. Dosta smo radili od prethodnog trkačkog vikenda kako bismo uočili greške koje smo pravili u set-upu zbog nedovoljnog poznavanja automobila. Opet nisam najsjanije startovao, ali to je nešto na čemu konstantno radimo i na čemu i Seat mora da poradi, ali siguran sam da ćemo i to srediti. Važno je da imam brzinu. Ostvarivao sam dobra vremena tokom cele trke. Poznajem ovu stazu i uživam u njenim izazovima. Kada je vozač najbrži, to znači da je na samoj granici i blizu izletanja. Opet je bilo nekoliko incidenta. Najvažnije je da je moj klupski kolega Taši dobro, posle strahovitog izletanja sa staze koje je imao, a ja se iskreno nadam da ću u subotu biti još bolji – rekao je Borković.

WTRC: Borković bez bodova u Estorilu

Srpski as će, na osnovu obrnutog poretka ostvarenog na kvalifikacijama, na drugoj trci u subotu od 12.20 startovati sa desete pozicije.

Od vikenda u Belgiji, TCR šampionatu pridružuju se i Gregori Gilvert i Džimi Kler koji će voziti Pežoe za Sebastijan Leb rejsing tim, a na Spa Frankošampu nastupa i domaći vozač Pjer Iv Kortal, kao i Finac Anti Buri.

OBRT: Borković ipak treći! (FOTO)