0
Auto Moto

GODIŠNJICA SMRTI VELIKANA: ‘Biti drugi znači biti prvi među poraženima’ (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.16 u 13:49

Pre 22 godine svet je ostao bez jednog od najpopularnijih sportista svih vremena. Tokom trke u Imoli život je izgubio Ajrton Sena.

Ajrton Sena rođen je u Brazilu, tačnije u Sao Paulu 21. marta 1960. godine. U svet automobilizma ušao je nakon što je od oca dobio prvi automobil za karting, da bi sa 17 pobedio u prvoj trci.

Karijeru u Formuli 1 započeo je u bolidu Tolmana 1984, i svoju debitantsku sezonu završio je kao deveti u generalnom plasmanu. Naredne godine je prešao u Lotus, u kom je proveo tri sezone. U Meklaren je stigao 1988, i za šest godina tri puta je bio prvak Formule 1. Godine 1994. prešao je u Vilijams za koji je odvezao dve trke.

U sedmom krugu treće, na Velikoj nagradi San Marina koja je vožena 1. maja 1994. godine, Ajrton Sena izgubio je život nakon što je udario u betonski zid pri brzini od 307 kilometara na čas.

(Youtube/MrRally96)

PLAKAO JE CEO SVET: Na današnji dan je poginuo Kišni čovek (VIDEO)

Dve decenije nakon smrti, mnogi Ajrtona Senu smatraju jedinim vozačem za kog se može, bez ustezanja, reći da je bio bolji od Mihaela Šumahera. U svojoj karijeri odvezao je 161 trku, čak 80 puta je završio na podijumu a 41 put je trijumfovao. O Seninoj veličini možda najbolje govori i to što je samo prvu sezonu u Formuli 1 završio na plasmanu lošijem od četvrtog mesta.

(Youtube/Emanuele Richiusa)

Jedan od motivacionih citata koje sportisti, govornici i oni kojima je neophodan podstrek često koriste upravo pripada njemu:

– Biti drugi znači biti prvi među poraženima.

(Youtube/paul velasco)

FORMULA 1: Rozberg ponovo startuje prvi, novi maler za Luisa Hamiltona

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter