0
Auto Moto

FORMULA 1: Rozberg najbrži na prvom treningu u Sočiju

Objavljeno: 29.04.16 u 12:35

Vozač Mercedesa Niko Rozberg ostvario je danas najbolje vreme na prvom treningu pred Veliku nagradu Rusije u šampionatu Formule 1, koja će se za vikend voziti na stazi u Sočiju.

Rozberg je najbrži krug odvezao za minut, 38 sekundi i 127 hiljaditinki, što je bilo za 722 hiljaditih delova sekunde brže od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona.

Vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen ostvarili su treće, odnosno četvrto najbrže vreme.

Ekipa Red Bula predstavila je svoj sistem za zaštitu glava vozača koje je predložila Svetska automobilska federacija (FIA), a priliku da testira dobio je Danijel Rikardo. On je jedan krug odvezao s novim, ojačanim vetrobranom, a trening je završio na šestom mestu.

Red Bul je čak i pokazao snimak na kom se vidi kako je nov vetrobran uspeo da odbije pneumatik pri velikoj brzini.

Ferari je prvi prošlog meseca predstavio svoju zaštitu oreol, koji je naišao na brojne kritike, jer navodno utiče na pregled staze.

Drugi trening voziće se danas od 14.30 po srednjeevropskom vremenu, dok je trka za Veliku nagradu Rusije, četvrta u šampionatu Formule 1 zakazana za nedelju od 14.00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter