0
The Best Of

VREMEPLOV: Dečija igra sa Adrijanom je dovela do fenomenalnog gola Siniše Mihajlovića (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.16 u 00:02

Siniša Mihajlović postigao je pregršt golova u svojoj karijeri, ali je jedan nastao posle legendarne situacije na terenu ‘Đuzepe Meace’.

Tog 12. februara 2005. godine na stadionu ‘Đuzepe Meaca’ u Milanu igrao se meč 24. kola italijanske Serije A između Intera i Rome.

Glavna figura tog meča bio je srpski internacionalac Siniša Mihajlović koji je ovu utakmicu osim sa dva sjajna gola iz slobodnih udaraca obeležio i zanimljivim načinom izbora izvođača drugog prekida.

VREMEPLOV: Ostaće upamćeno da je Siniša Mihajlović lomio kosti igračima u živom zidu (VIDEO)

Svoj prvi gol Siniša je postigao u 23. minutu kada je pomalo iskosa sa desne strane od gola gostiju uspeo da loptu smesti u bliži ugao gola Rome.

Svi golmani u Italiji znali su za njegovu razornu ‘levicu’, ali nisu imali rešenja za nju. Čekalo se do 90. minuta da je Mihajlović ponovo pokaže, ali je vrlo lako moglo i da izostane njegovo izvođenje tog slobodnog udarca.

VREMEPLOV: Siniša Mihajlović o malom stopalu koje je plašilo celu školu (VIDEO)

Svoju, takođe izuzetno snažnu ‘levicu’ želeo je da pokaže i Brazilac Adrijano, ali uporni Siniša ni tada nije odstupio. Pristupili su najpravednijem izboru, koji se gotovo svakodnevno primenjuje na fudbalici ispred zgrade.

sinisa mihajlovic i adrijano igraju papir kamen makaze

Tako je nastala legendarna scena koja se i deceniju kasnije prepričava i verovatno će se prenositi i na buduće generacije ljubitelja fudbala – dečija igra ‘papir, kamen, makaze’ donela je pobedu Srbinu, a nekoliko sekundi kasnije svima, osim igračima i navijačima Rome, bilo je drago zbog toga.

VREMEPLOV: Pa dobro Siniša, imaš li ti, čoveče, milosti!? (VIDEO)

Usledila je nova majstorija Siniše Mihajlovića. Ponovo iskosa, ovog puta sa leve strane, opet lopta ide u bliži ugao i još jednom se publika na ‘Meaci’ klanja srpskom ‘bombarderu’.

(Izvor: youtube / michool82)

Inter je slavio sa 2:0, oba gola bila su delo Mihajlovića, a izračunato je da je prilikom drugog gola Sinišina lopta išla brzinom od 97 kilometara na sat.

U sledećem videu možete videti i njegov prvi gol, kao i sve najzanimljivije detalje sa ovog duela dva tima čije su dresove tada nosili mnogi vrhunski igrači.

(Izvor: youtube / inter070)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter