0
Ostali sportovi

VESLANJE: U Brandenburg sa jednim čamcem

Objavljeno: 25.04.16 u 19:42

Na Evropskom prvenstvu za seniore čiji će domaćin od. 6. do 8. maja 2016. biti nemački Brandenburg Srbiju će predstavljati olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik. – U Segedinu u subotu i nedelju zagrevanje za šampionat Starog kontinenta

S obzirom da je olimpijska godina i da će ovogodišnje Evropsko prvenstvo za seniore biti održano svega dve nedelje pred Olimpijsku kvalifikacionu regatu u Lucernu Srbiju će na šampionatu Starog kontinenta predstavljati jedini čamac koji je već obezbedio „vizu“ za Rijo. Olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik ogledaće se na EP u Brandenburgu od 6. do 8. maja 2016. sa najboljim evropskim posadama i pokušaće da dođu do svoje druge zajedničke medalje u ovom čamcu. Lane su na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju osvojili bronzu, a po Vasićevim rečima sada će „pucati“ na još viši plasman.

– Iako šampionat u Brandenburgu doživljavamo kao jednu od usputnih stanica ka najvećem i najznačajnijem događaju u ovoj godini – Olimpijskim igrama, trudićemo se da uđemo u borbu za najsjajjnije odličje. Konkurencija će biti jaka pošto će učestovati mnogo čamaca s kojima ćemo verovatno voditi bitke i na Igrama u Riju. Tu pre svega mislim na čamce Velike Britanije, Francuske, Holandije i Italije. Nedostajaće samo posada Novog Zelanda da bi konkurencija bila najjača moguća na svetu, ističe Vasić.

PRAĆENJE UŽIVO IZ PRVOG LICA: Olimpijski plamen dobio svoj tviter nalog (VIDEO)

Vasić i Beđik su na izbornoj regati u zemlji dokazali da su ubedljivo naš najbolji dvojac i tako potvrdili svoje mesto u ovom čamcu za OI, koje su upravo oni i obezbedili bronzom na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu. Prvi zvanični test u 2016. imali su na Svetskom kupu u Varezu gde su osvojili sedmo mesto.

– Na regati u Varezeu nismo imali imperativ rezultata. Zbog toga smo, kao i zbog malog umora Beđika, i probali varijantu samnom na štrokeru. Vratili smo se na stare pozicije u čamcu i imamo dve nedelje da se pripremimo za šampionat u Nemačkoj. U okviru priprema učestovaćemo od 30. aprila do 1. maja na Internacionalnoj regati „Dr. Šimađi Bela“ u Segedinu. Tu ćemo po svoj prilici izveslati dve trening trke bez namere da „jurimo“ neki određeni plasman. Nakon toga vraćamo se u Beograd i u sredu, 4. maja, sa članom Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije i trenerom našeg čamca Nebojšom Ilićem krećemo put Nemačke, kazao je Vasić.

Njemu će takmičenje u Brandenburgu biti peto učešće na Evropskim prvenstvima za seniore. U Plovdivu 2011. bio je šesti u četvercu bez kormilara, godinu dana kasnije osvojio je bronzu u istoj disciplini na šampionatu u Varezeu. Na EP u Sevilji 2013. osvojio je sedmo mesto u teškom četvercu, a na EP 2014. u Beogradu bio je 11. u skifu. Prošle godine osvojio je bronzu na EP u Poznanju u dvojcu bez kormilara.

PONUDA ILI UCENA? Klubovi će moći u Evrokup, ali FIBA ima novi uslov!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter