0
Ostali sportovi

RED BULL AIR RACE: Prva pobeda Dolderera

Objavljeno: 25.04.16 u 23:38

Nemac Matijas Dolderer je pobedio vremenske uslove, prepreke i 13 najboljih svetskih pilota i tako postao prvi Nemac koji je ikada ostvario pobedu na Red Bull Air Race takmičenju, na drugoj trci ove sezone u Špilbergu u Austriji. Lokalni heroj Hanes Arh je završio na drugom mestu po snežnom nedeljnom popodnevu, dok je treći bio Britanac, Najdžel Lemb.

Prvi sneg koji je ikada zadesio neku trku svetskog šampionata do sada, nije mogao da zaustavi Matijasa Dolderera da ostvari svoju prvu pobedu u karijeri na Red Bull Air Race trci u nedelju. Ovo je ujedno bila i prva pobeda za Nemačku u Master klasi u istoriji letenja na malim visinama pri velikim brzinama. Uprkos činjenici da je brzina aviona išla i do 25 čvorova, Dolderer je učinio da komplikovana staza u Špilbergu izgleda jednostavno za letenje i zabeležio je pobedničko vreme od 56.996, dok je publika poludela za svojim favoritom Hanesom Arhom, koji je bio sporiji svega četiri stotinke i tako ostao na drugom mestu. Svetski šampion iz 2014. Najdžel Lemb je uspeo da se domogne trećeg mesta.

PREMIJER LIGA: Lester ima tri meč lopte – Totenhem samo do boda protiv VBA! (VIDEO)

Pobeda potvrđuje Dolderera kao favorita sezone, nakon što je i na otvaranju sezone u Abu Dabiju, trku završio na drugom mestu. Pobedom u Austriji, trenutno se nalazi na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu, sa 27 poena, ispred Francuza Nikolasa Ivanofa koji ima 19 poena. Iako je Arh ostao razočaran nakon što mu je pobeda u Špilbergu izmakla za dlaku, posebno što mu pobeda na domaćem terenu izmiče iz godine u godinu, to je celoj trci dalo dodatno uzbuđenje, nakon njegovog sporog starta na početku sezone. Trenutno se nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu. Australijanac Met Hol koji je bio drugi u generalnom plasmanu na kraju sezone 2015, nije mogao čvrsto da vozi kao uobičajno, zbog povrede leđa i trenutno je na osmoj poziciji.

Doldererova pobeda ga je učinila delom motosport istorije na Špilbergovom Red Bull Ringu, koji je domaćin Formule 1, a nakon gotovo dve decenije, ovog avgusta će biti i domaćin MotoGP-a.

– Ovo je apsolutno fantastično, jer sam konačno ostvario svoj san,“ rekao je Matijas Dolderer. „Za mene je ovo kao trka na domaćem terenu, jer se ovde osećam kao kod kuće zahvaljujući mom timu i publici koja me podržava. Zaista željno iščekujem trku u Lausicringu u Nemačkoj.

PUT OLIMPIJSKOG PLAMENA: Izbeglički kamp sledeća stanica

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati Master klase Špilberg:

1. Matias Dolderer (GER), 2. Hanes Arh (AUT), 3. Najdžel Lemb (GBR), 4. Pit MekLaud (CAN), 5. Met Hol (AUS), 6. Kirbi Čemblis (USA), 7. Nikolas Ivanof (FRA), 8. Peter Podlunšek (SLO) 9. Martin Šonka (CZE), 10. Majkl Gulian (USA), 11. Petr Kofstain (CZE), 12. Fransoa Le Vot (FRA), 13. Huan Velarde (ESP), 14. Jošihide Muroja (JPN).

Poredak svetskog šampionata:

1. Matias Dolderer (GER) 27 poena, 2. Nikolas Ivanof (FRA) 19 poena, 3. Hanes Arh (AUT) 12 poena, 4. Pit MekLaud (CAN) 11 poena, 5. Kirbi Čemblis (USA) 11 poena, 6. Najdžel

Lemb (GBR) 9 poena, 7. Fransoa Le Vot (FRA) 9 poena, 8. Met Hol (AUS) 8 poena, 9. Majkl Gulian (USA) 6 poena, 10. Peter Podlunšek (SLO) 3 poena, 11. Jošihide Muroja (JPN) 3 poena, 12. Martin Šonka (CZE) 2 poena, 13. Huan Velarde (ESP) 1 poen, 14. Petr Kofstain (CZE).[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter