0
The Best Of

VREMEPLOV: Kada u 120. minutu slaviš bez rukavica, onda ti ‘ušati’ pehar lako isklizne (VIDEO)

Objavljeno: 23.04.16 u 03:29

Otac Pepea Reine nikada neće zaboraviti paklenu grešku u finalu Kupa evropskih šampiona.

U susret duelu polufinala Lige šampiona između madridskog Atletika i minhenskog Bajerna, prisećamo se jednog od najneverovatnijih evropskih finala baš u njihovoj režiji.

Sudbina je posle 42 godine ponovo spojila Atletiko Madrid i Bajern Minhen u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Istina, ne u finalu, već u polufinalu, ali je to bio dovoljan razlog da se vratimo u 1974. godinu i jedno od najneverovatnijih izgubljenih finala Kupa evropskih šampiona. Ikada!

VREMEPLOV: Legenda o najčudnijoj kazni u istoriji fudbala

Dva najbolja tima u Evropi te godine sastala su se u Briselu na čuvenom stadionu ‘Hejsel’ i izrežirali nestvarnu utakmicu koja je odlučena tek posle produžetaka.

Posle regularnih 90. minuta nije bilo pogodaka, a onda je u 114. minutu Luis Aragones, kasniji trener Atletiko Madrida, Fenerbahčea i španske reprezentacije, postigao gol iz slobodnog udarca kojim su ‘jorgandžije’ povele.

Međutim, mnogo pre čuvene izreke ‘da je fudbal igra u kojoj na kraju uvek pobede Nemci’, desio se neverovatan momenat u istoriji evropskog fudbala koji bez sumnje ide u prilog ovog zaključka Gerija Linekera.

VREMEPLOV: Kako su Inzagi, Bekam i Davids ‘opelješili’ glavnog sudiju? (VIDEO)

Igrao se 120. minut kada je golman Madriđana Migel Reina, inače otac aktelnog golmana Napolija Pepea Reine, počeo da slavi osvajanje ‘ušatog’ pehara i u to ime svoje rukavice već tada poklonio fotoreporterima iza gola.

Kakva greška! Pa zar nije znao da su sa druge strane Nemci?

‘Smotani’ (kako ga opisuju stariji ljubitelji fudbala koji pamte to vreme) Hans-Georg Švarcenbek dugo je vukao loptu od sredine terena, doneo je do nekih 25-30 metara od gola Atletika i izuzetno snažno raspalio po njoj.

(Izvor: youtube / andreas210365)

Toliko jako i precizno, na iznenađenje svih, pa čak i igrača Bajerna, da je ona bila neuhvatljiva za golorukog Migela Reinu. Šok i neverica.

– Ne, ovo nije moguće! Ovo nije moguće… – ponavljali su igrači Atletika potpuno van sebe.

Bilo je moguće. Sve se srušilo za Atletiko u tom trenutku. Kako se u to vreme nisu izvodili penali, posle dva dana igrao se novi meč u kom je Bajern počistio sa terena Madriđane sa 4:0 i prigrlio pehar koji je bez rukavica iskliznuo Reini i drugovima.

Bar su fotoreporteri dobili rukavice tada izuzetno popularnog Migela Reine.

(Izvor: youtube / bayernmunchenbr)

Fudbal zaista piše romane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter