0
The Best Of

FOTO:STARPSORT

VREMEPLOV: Majstorija Đokaja, ali je Zvezda tada upoznala danas najboljeg strelca Sevilje (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.16 u 22:26

Vremeplov nas vraća u 2005. godinu i vreme kada je Crvena zvezda bila na korak da prezimi u Evropi.

Tada se Liga Evrope igrala sa pet klubova u grupi, a žreb je Zvezdi dodelio Romu, Bazel, Strazbur i Tromso. Tri ekipe su prolazile dalje i borile se za evropsko proleće, a igrao se samo jednokružni sistem.

Crvena zvezda je loše otvorila takmičenje, pošto je na Marakani poražena od Bazela 2:1. Usledio je novi poraz u Norveškoj od Tromsa 3:1, ali su ostali rezultati držali Zvezdu u igri. U narednom kolu u Beograd je došla Roma i crveno-beli su slavili 3:1, računica je bila jasna, pobeda u Strazburu vodila je četu Valtera Zenge dalje.

Crvena zvezda je meč u Francuskoj sjajno otvorila. Igrao se 34. minut kada je Basta sjajno probio i matirao Kasarda za 1:0. Erupcija oduševljenja usledila je u 63. minutu kada je Đokaj izašao sam na golmana domaćeg tima, a onda ga poput najvećih majstora fudbala lobovao za 2:0. Da je Žigić nešto kasnije iskoristio zicer, Crvena zvezda bi sigurno dočekala proleće u Evropi, ali je fudbal nepredvidiva stvar.

VREMEPLOV: Najlepši gol u karijeri Vladimir Jugović je dao za Atletiko (VIDEO)

Trener Strazbura je u tom meču šansu dao supertalentovanom, omalenom, napadču Kevinu Gameiru. Upravo to ime navijači Crvene zvezde će dugo pamtiti. Sa svega 174 cm, danas, reprezentativac Francukse je dva puta glavom u 78. i 94. minutu matirao Stojkovića i Beograđanima raspršio evropski san. Dan danas se pamti nepotrebni faul Kovačevića u 94. minutu utakmice na 35 metara od gola iskosa i Gameiro koji je na drugoj stativi loptu glavom poslao u mrežu. Omaleni napadač je kasnije napravio sjajnu karijeru, a trenutno je najbolji strelac osvajača Lige Evrope, Sevilje. Billo i neponovilo se…

VREMEPLOV: Dan kada su se Piksi i Zvezda propisno obrukali na stadionu JNA (VIDEO)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

STRAZBUR – CRVENA ZVEZDA 2:2 (0:1)

Strelci:
Gameiro 78, 90+4 – Basta 34, Đokaj 63

STRAZBUR: Kasard – Derof, Šnajder, Belaid, Boka – Le Pen, Johansen, Fati, Diane, Kerbs – Gameiro.
CRVENA ZVEZDA: Stojković – Basta, Dudić, Biševac, Luković – Kovačević, Mladenović (Mudrinić), Milovanović, Đokaj (Draman), Janković – Žigić (Purović).

[/stextbox]

(Izvor: YouTube/MrRedStarBelgrade)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter