0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BEOGRADSKI MARATON: Pobede Živanovića i Preunovićke u polumaratonu

Objavljeno: 16.04.16 u 12:27

Srpski atletičar Darko Živanović pobedio je danas u polumaratonu na 29. Beogradskom maratonu.

Živanović je trku završio za sat, 10 minuta i 34 sekunde. To je njegova treća pobeda na polumaratonu u Beogradu. Drugi je bio Srdjan Samardžić s rezultatom od jednog sata, 10 minuta i 56 sekundi. Treći kroz cilj prošao je prošlogodišnji pobednik polumaratona Velimir Bojović rezultatom sat i 13 minuta.

– Teška trka, jer su bili teški uslovi. Ali, organizacija je bila na vrhunskom nivou, pošto smo mogli da se okrepimo tačno tamo gde je trebalo. Srećan sam zbog pobede i nadam se da je ovo dobar pokazatelj kakvu sezonu ću imati – rekao je Živanović novinarima posle trke.

BEOGRADSKI MARATON: Svi takmičari su pobednici, ali su dvojica izdominirala (VIDEO)

Crnogorska atletičarka Sladjana Perunović pobedila je u ženskom polumaratonu na 29. Beogradskom maratonu. Perunovićeva je trku završila za sat, 21 minut i 38 sekundi.

– Drago mi je što sam konačno pobedila u svom trećem učešću na Beogradskom maratonu. Uslovi zbog toplog vremena nisu bili dobri da bismo postavili bolji rezultat. Ovo je bio mali deo priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru – rekla je Perunovićeva novinarima posle trke.

Drugo mesto zauzela je Nevena Jovanović s rezultatom 1:25,34 i šampionka je Srbije u polumaratonu. Treća kroz cilj prošla je Nataša Ćulafić s 1:28,32.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter