0
Ostali sportovi

UKINULI ZABRANU: MMA borbe mogu u Njujork

Objavljeno: 14.04.16 u 22:34

Američka država Njujork ukinula je zabranu održavanja profesionalnih mečeva u mešovitim borilačkim veštinama (MMA), pošto je njen guverner Endru Kuomo danas potpisao zakon kojim se borbe regulišu.

Kuomo je na ceremoniji potpisivanja u Meidson skver gardenu rekao da će borbe poboljšati ekonomiju. Njujork je poslednja američka država koja je zabranjivala borbe.

Zakon stupa na snagu u septembru.

Garden je jedna od najunosnijih hala za održavanje sportskih dogadjaja. Predsednik promotivne organizacije UFC Lorenco Fertita rekao je da će se njeni dogadjaji održavati širom Njujorka.

Sportska komisija Njujorka imaće vremena do septembra da doda nove članove, usvoji propise, uvežba osoblje i da počne da izdaje dozvole promoterima, trenerima i borcima.

Nasilje u ovom sportu izazvalo je negodovanje nekih poslanika, dok su drugi predlagali bolju zaštitu boraca.

U zakonu ove države povećaće se obavezno osiguranje na 50.000 dolara za povrede boraca, 50.000 dolara za smrtne slučajeve i milion dolara za povrede mozga koje su opasne po život.

Vlasti Njujorka sada mogu da proučavaju potencijalne mehanizme za dugotrajnu brigu o borcima kod kojih se pojave degenerativne povrede mozga.

Osim toga, Njujork će sada moći da stavi pod kontrolu i nadzor amatersko bavljenje sportom, koje se razvijalo bez pravila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter