0
Ostali sportovi

SRLS, PLEJ-OF: Partizan posle velike drame savladao Crvenu zvezdu!

Objavljeno: 13.04.16 u 19:31

U 3. kolu plej-ofa Super ‘A’ rukometne lige Srbije Partizan je na gostovanju savladao Crvenu zvezdu rezultatom 26:25 (9:13).

Crvena zvezda je bila prva posle 18. kola regularnog dela, a onda se tabela podelila na po šest timova u plej-ofu i plej-autu. U gornjem delu našli su se i ‘večiti’ rivali koji su do ovog, 80. po redu ‘večitog’ rukometnog derbija, imali po dva boda. Partizan sa dva remija, a Zvezda sa po jednim porazom i pobedom.

Velika drama viđena je večeras u Sportskom centru ‘Šumice’ gde je u prvom poluvremenu Crvena zvezda sve kontrolisala, i rezultat i igru. Međutim, sa dva, tri gola krajem prvog dela igre crno-beli su uspeli da smanje zaostatak i sebi daju šansu da u nastavku preokrenu.

To se i desilo, serija Partizana se nastavila, a prednost Zvezde topila. U 47. minutu Partizan je posle izjednačenja uspeo i da preokrene, a sve do poslednjeg minuta je imao minimalnu prednost. Igrao se gol za gol do tog 60. minuta.

Tada je Partizan imao napad za dva gola prednosti, ali je posle faula u napadu Zvezda u polukontri izjednačila. Partizan je u poslednjem napadu iznudio sedmerac na 10 sekundi do kraja, a njega je uspešno, četvrti put na meču realizovao mladi Aleksa Maksić, dečko rođen 1998. godine.

Trener crveno-belih je pozvao tajm-aut, posle čega je Zvezda zaigrala sa igračem u polju umesto golmana. Crvena zvezda nije uspela da realizuje taj napad, pa je Partizan slavio pobedu na gostujućem terenu kod ljutog rivala.

Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Živković sa šest golova, a pratio ga je Sretenović sa pet pogodaka. U redovima crveno-belih Dragutinović i Mandić su bili strelci pet pogodaka..

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter