0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Održana prva Konferencija za medije povodom EP u dvorani 2017. godine

Objavljeno: 13.04.16 u 20:27

Uoči organizacije 34.Evropskog atletskog prvenstva u dvorani upriličena je prva Konferencija za medije koja se održala danas u hotelu Hajat.

Konferenciji je prisustvovao predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, direktor preduzeća Atletika 2017, Slobodan Branković i potpredsednik Evropske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Na samom početku prisutnima se obratio predsednik Jevrosimović koji je pozdravio sve prisutne i u ime saveza zahvalio se Evropskoj atletici, Vladi Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, kao i sponzorima, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Najveći i najmasovniji sportski događaj u narednoj godini sve je bliži. Naš grad primiće predstavnike iz 50 zemalja Evrope i oko 1000 najboljih atletičara današnjice.

Direktor preduzeća i generalni sekretar ASS Slobodan Branković rekao nam je nešto malo više o samim detaljima poznatim već sada o takmičenju.

„ Organizacija prvenstva već uveliko je u toku, prošle godine u junu počeli smo sa njom. Naša zemlja ugostiće najveća imena i najbolje atletičare Evrope. Očekuje nas najbolji TV prenos ikada koji će biti na vrhunskom nivou, i nešto što do sada nije viđeno. Samo takmičenje pratiće 46 kamera. Prvi put na ovom takmičenju biće uveden sistem, da se na bilo kakvu grešku ili žalbu automatski  reaguje i ispravlja. Ugovori sa hotelima su spremni, i već sada možemo reći da će Beograd biti pun u tom periodu, nadamo se da će preko 5000 turista u tih pet dana posetiti naš grad“.

Ono što je još posebno u organizaciji Prvenstva Evrope jeste sama staza, koja će se nalaziti na konstrukciji visine 3 metra. Kako bi prenos bio dobar i kako bi gledaoci mogli da vide svih šest staza. Pre samog događaja, održaćemo dve generalne probe u areni, jedna će biti 17.februara kada će se održati Balkanski šampionat, a druga 28.februara kada će se održati drugi „Serbian open indoor meeting“.

„Srpska atletika ima veoma značajnu ulogu u Evropskoj atletskoj federaciji. Posle sjajno održanog SPAR Evropskog prvenstva u krosu 2013.godine, ne mogu ništa manje da očekujem ni ovoga puta. U Pragu je organizacija Evropskog prvenstva u dvorani bila na zavidnom nivou, ali nemam sumnje da će Beograd to uraditi još bolje. Sigurni smo da nas očekuje puna arena, i sjajna atmosfera“, rekao je prvi potpredsednik EA Dobromir Karamarinov.

Promocija prvenstva biće sve intezivnija u narednih 11 meseci. Prikazani su video klipovi  dvoje najboljih srpskih sportista Novaka Đokovića i Ivane Španović koji pozivaju sve da nam se pridruže u Kombank areni od 3. do 5.marta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter